Autor: Rivo Sarapik • 18. juuli 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

700 piiriületajat panid koha järjekorras juba kinni

706 kohta broneeriti juulis elektoonilisele piiriületusele üleminekul ette Eesti-Vene piiri ületamiseks.

Kõige rohkem broneeringuid - 542 - tehti Narva piiripunktis, 108 Luhamaal ja 56 Koidulas, teatas siseministeerium. Täielikult minnakse elektroonilisele piiriületuse süsteemile Eesti-Vene piiril üle 1. augustist, kuid inimestel on võimalus broneerida koht ootejärjekorras elektrooniliselt juba juulis.  

"Juulikuine üleminekuperiood on meile olnud väga kasulik, kuna oleme saanud süsteemi häälestada vastavalt klientide kasutamisele ja tagasisidele,“ ütles piiriületuse süsteemi loonud firma Girf OÜ juhatuse esimees Hannes Plinte.

Üleminekuperioodil saavad piiriületajad broneerida sobiva aja alates augustist, broneerida saab 90 päeva ette.

Uus kord hakkab kehtima 01. augustist kolmes Eesti-Vene maanteepiiripunktis: Narva, Koidula ja Luhamaa. Uue korra järgi peavad piiriületajad, kes soovivad minna mootorsõidukitega Venemaale, võtma koha piiriületuse ootejärjekorras. Iga maanteepiiripunkti lähedale luuakse ka ooteala, kus toimub eelnevalt broneeringu teinud sõidukite kontrollimine, ilma eelneva broneeringuta sõidukite registreerimine ootejärjekorda ning sõidukite piiripunkti suunamine. Ootealas saavad autojuhid vajadusel piiriületusaega oodata, kuid ka ootealal järjekorda registreeritud sõidukitel puudub vajadus oma piiriületuse aega kohapeal oodata.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077