Autor: Jaana Pikalev • 11. juuli 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elektriauto ostmiseks saavad nii eraisikud kui ka ettevõtjad kuni 50% toetust

Täna allkirjastas majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts määruse „Rohelise investeerimisskeemi „Elektriautode toetus“ kasutamise tingimused ja kord“, mille alusel on võimalik elektriauto soetamiseks kuni 50 protsendi ulatuses toetust taotleda.

Eraisikutele ja juriidilistele isikutele antava toetuse suuruseks on kuni 50 protsenti auto ostuhinnast, kuid mitte rohkem kui 18 000 eurot auto kohta. Sellele lisandub veel 1000 eurot elektriauto laadija soetamiseks ning sellega seotud paigaldustöödeks. Orienteeruvalt antakse toetust 500 elektriauto soetamiseks.

Elektriauto toetuse saamiseks tuleb taotlus esitada SA KredExile pärast seda, kui KredEx on taotlusvooru välja kuulutanud. Taotlusi saab esitada kuni 2012. aasta 30. novembrini.

Toetus hõlmab täiselektrilisi sõiduautosid, mille maksimumkiirus on suurem kui 60 km/h. Elektriautol peab olema vähemalt 2-aastane garantii ning autoakul 5-aastane garantii. Elektriauto võib soetada nii Eestist kui ka mujalt Euroopa Liidust. Täpsemad nõudmised taotlejale ning taotlusele väljastab KredEx pärast määruse jõustumist.

Toetuse eesmärk on vähendada transpordi saastekoormust ja suurendada taastuvenergia kasutamist elektriautode laiema kasutuselevõtuga eratranspordis, andes nii panuse Eesti taastuvenergia tegevuskavas võetud kohustuse saavutada 10-protsendine taastuvenergia osakaal transpordikütustest aastaks 2020 täitmisele.

Elektriautode toetust finantseeritakse Eesti Vabariigi ja Mitsubishi Corporation vahel sõlmitud lepingu alusel CO2 kvoodi müügist saadud vahenditest. Lisaks soetab Eesti Vabariik sama tehingu raames üleriigilise elektriautode kiirlaadimisvõrgustiku ja saab Mitsubishilt 507 elektriautot sotsiaaltöötajate kasutusse.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077