Autor: Jaana Pikalev • 8. juuli 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Narva vedajad pole rahul uue piiriületuskorraga

Esimesest augustist kehtima hakkav uus piiriületuskord on muutnud ärevaks Narva autoveofirmad, kes kardavad kaotada eeliseid Kesk-Euroopa ametivendade ees.

Nimelt saab kaubaauto piirijärjekorda kirja panna pärast tollideklaratsiooni vormistamist juba lähteriigis ja seetõttu ei pea kaugelt tulnud autod enam Narvas kohapeal ootama, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Kui tollideklaratsioon on vormistatud näiteks Saksamaal, saab auto ka Saksamaal piiriületusjärjekorda panna.

Kui järjekord on viis päeva, ei pea Saksmaalt tulnud auto piiril ootama, vaid sõidab kohale siis, kui järjekord kätte jõuab. Eestis deklaratsiooni vormistanud firma peab aga piiriületusjärjekorda viis päeva ootama, mis on Narva autovedajate arvates  see ebaõiglane.

"Autofirmad võivad sattuda ebavõrdsetesse oludesse. Need firmad, kes veavad kaupa Saksamaalt, Belgiast, Hollandist või mujalt kauematest riikidest, saavad seal ka tollideklaratsiooni numbri ning neil on võimalus ooteaeg kasutada sõitmiseks, mitte kohapeal passimiseks," ütles OÜ Garan-Trans logistik Vladimir Tolstov.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077