Jaga lugu:

Narva vedajad pole rahul uue piiriületuskorraga

Esimesest augustist kehtima hakkav uus piiriületuskord on muutnud ärevaks Narva autoveofirmad, kes kardavad kaotada eeliseid Kesk-Euroopa ametivendade ees.

Nimelt saab kaubaauto piirijärjekorda kirja panna pärast tollideklaratsiooni vormistamist juba lähteriigis ja seetõttu ei pea kaugelt tulnud autod enam Narvas kohapeal ootama, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Kui tollideklaratsioon on vormistatud näiteks Saksamaal, saab auto ka Saksamaal piiriületusjärjekorda panna.

Kui järjekord on viis päeva, ei pea Saksmaalt tulnud auto piiril ootama, vaid sõidab kohale siis, kui järjekord kätte jõuab. Eestis deklaratsiooni vormistanud firma peab aga piiriületusjärjekorda viis päeva ootama, mis on Narva autovedajate arvates  see ebaõiglane.

"Autofirmad võivad sattuda ebavõrdsetesse oludesse. Need firmad, kes veavad kaupa Saksamaalt, Belgiast, Hollandist või mujalt kauematest riikidest, saavad seal ka tollideklaratsiooni numbri ning neil on võimalus ooteaeg kasutada sõitmiseks, mitte kohapeal passimiseks," ütles OÜ Garan-Trans logistik Vladimir Tolstov.

Jaga lugu:
Seotud lood
LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

Logistikauudised.ee toetajad:

Tõnu Tramm
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80tonu@logistikauudised.ee
Hedi Meigas
Hedi MeigasSündmusedTel: 5384 5159hedi.meigas@aripaev.ee
Lilia Roos
Lilia RoosReklaami projektijuhtTel: 585 485 10lilia.roos@aripaev.ee