Autor: Hannes Sarv • 6. juuli 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Linnavoliniku firma ostis sadama

Tallinna linnavolikogusse kuuluva IRLi liikme ning Juhan Partsi peaministriajal tema nõunikuna töötanud Nikolai Stelmachi juhitav DM Harbour Capital OÜ omandas juuni lõpus Hiiumaa läänepoolseima Kalana jahisadama.

"Kindlasti on see pigem emotsionaalne ost," sõnas ainsana tänavu juunis asutatud osaühingu DM Harbour Capital juhatusse kuuluv Stelmach, kes enda sõnul eelkõige tegelebki praegu investeerimisnõustamise ja ettevõtlusega.

DM Harbour Capitali omanikuks on mullu märtsis asutatud OÜ Reliable Investments. Firma on äriregistri andmeil Dmitri Morozovi ja Natalja Kimura omanduses. Stelmachi sõnul on nad tema tuttavad. "Nad on sellised toredad Eestis elavad ja mitte ainult Eestis, vaid ka välismaal tegutsevad eraisikutest ettevõtjad, kes on heas mõttes väga suured merenduse fännid," iseloomustas ta oma tööandjaid ja lisas, et praegu viibivad nad ise puhkusel.

Seetõttu on veel vara rääkida ka plaanidest, mis 2,4 hektari suurusel sadama-alal kavas teha. Küll ütles Stelmach, et sadama põhiplaaniks on see siiski jahisadamana välja arendada, nagu mõeldud on.

Konfidentsiaalsusele viidates ei saanud ta avalikustada sadama ostuhinda, kuid kinnitas, et DM Harbour Capital tasub selle eest järelmaksuga. Seda tõendab ka kinnistusraamatusse müüja kasuks seatud 218 400 euro suurune hüpoteek, mis juunis seatud sadama müüja kasuks.

Sadama müünud OÜ Madigan Consulting juhatuse liige ja ühtlasi sadama arendamiseks loodud Kalana Sadama SAd juhtiv Martin Ellervee sõnas, et endisel omanikul tekkis probleem rahastamisega. Kuna omanikud nägid, et lähiajal ei ole võimalik arendamiseks rahastust saada, müüdigi sadam uuele arendajale.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077