Autor: Jaana Pikalev • 13. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna Sadama kauba ja reisijate mahud kasvasid 7%

AS-i Tallinna Sadam nõukogu võttis oma tänasel koosolekul teatavaks ettevõtte käesoleva aasta viie kuu tegevustulemused, mille järgi kasvatas ettevõte nii kauba- kui reisijatemahte seitsme protsendi võrra ning kinnitas muuhulgas Rail Garant Estonia OÜ-ga raudteealuse maa servituudiga koormamiseks sõlmitud lepingu.

Aasta esimese viie kuuga kasvas Tallinna Sadamas käideldud kaupade maht võrreldes eelmise aastaga seitse protsenti - kokku kuni 16,1 miljoni tonnini. Kaubamahu kasv tulenes peamiselt sadama suurima kaubagrupi, vedellasti mahu 16% suurusest kasvust. Positiivse trendina tõi nõukogu välja laev-terminal-laev skeemil teenindatud kaubamahu kasvu 48 protsendi võrra, mis moodustas kogu Tallinna Sadamat läbinud kaupade mahust neljandiku.

Absoluutseid rekordeid tegid endiselt ka reisijate mahud nii liinide kui kruiiside osas. Aasta esimese viie kuuga teenindas sadam kokku kolme miljonit reisijat, mis on möödunud aastaga võrreldes 7% enam. Peamine reisijate arvu kasv tuli Tallinna-Helsingi liinilt. Kruiisivaldkonnas suurenes reisijate arv ligi 39 protsenti. Mai kuu oli Tallinna Sadamale üldse läbi aegade edukaim kuu reisijate arvult.

ASi Tallinna Sadam nõukogu esimees Neinar Seli avaldas nõukogu esimehena nii juhatusele kui ettevõtte kõigile töötajatele tunnustust käesoleva aasta kui ka kogu viimaste aastate jooksul tehtud eduka töö eest. „Sadama meeskond on suutnud taastada usalduse transiidi vastu, kasvatanud majanduslanguse kiuste reisijatemahte, saavutanud läbi aegade parimad majandustulemused ning tõusnud kokkuvõttes Läänemere suurimaks sadamaks. Sadamat ootavad ees mitmed suured arendusprojektid ning tihe konkurents naabritega sunnib meid endisest enam pingutama. Olen kindel, et see meeskond suudab kõikide nende väljakutsetega ka tulevikus edukalt toime tulla,“ sõnas Seli.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077