Autor: Jaana Pikalev • 10. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Qatar Airways ostis osaluse Cargoluxis

Qatar Airways plaanib omandada 35% osaluse Euroopa suurima lennukaubaveo firmaga Cargolux. Tehing märgib Qatar Airwaysi strateegiat saada kiiremini kasvavaks lennufirmaks terves maailmas kasvatades oluliselt lennuvedude teenuseid eriti oma baasi Doha ja Euroopa vahel.

"Katari riik toetab väga jõuliselt kiiresti kasvavaid äriettevõtteid. Meie investeeringud Euroopa juhtiva kaubaveofirma Cargolux arengusse tõstab meie ambitsioone saada 2015. aastaks maailma kõige suuremaks lennufirmaks," ütles tehingut tutvustades Qatar Airwaysi juhatuse liige tema ekstsellents Sheikh Hamad Bin Jassim Bin Jabr Al Thani, kirjutas Handy Shipping Guide.

"Mul on hea meel, et nüüd oleme leidnud sellise suurepärase strateegilise partneri Qatar Airways näol, mis on Lähis-Ida lennuvedaja ja üks kiiremini kasvavaid lennufirmasid kogu maailmas. Ma ei kahtle, et koostöö uue aktsionäriga toetab meie äri tulemuslikkust ning aitab Cargoluxil tugevdada omaturupositsiooni," sõnas Luksemburgi lennufrima Cargolux  nõukogu liige Marc Hoffmann.

Ühinemise üksikasjad lubati asjaosaliste poolt avalikustada lähiajal.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077