Autor: Jaana Pikalev • 26. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Täna on TNT Expressi aktsiate esimene kauplemispäev

TNT Express, üks maailma suurimaid kiirkullerifirmasid, alustab täna kauplemist aktsiatega NYSE Euronext Amsterdami börsil. Ettevõtte asub kauplema sümboli “TNTE” all ja aktsia lisatakse indeksi AEX.

TNT Expressi noteerimine börsil on osa ettevõtte kiirkulleri- ja postiteenuste jagunemisest, mis sai heakskiidu 25. mail, kui peeti aktsionäride erakorraline koosolek.”, samadel tingimustel kui aktsiad emiteeriti. Täna ostetud väärtpaberid jõuavad ostja kontole teisipäeval, 31. mail. Hollandi Posti aktsiatega kauplemine käib sümboli PNL all.

 Tänast sündmust tähistas kell 9.00 Kesk-Euroopa aja järgi TNT Expressi juhatuse esimees Marie-Christine Lombard gongilöögiga, temaga olid ühinenud finantsjuht Bernard Box, ettevõtte autojuhid ja lennukite meeskonnad. Marie-Christine Lombard ütles: „See on oluline hetk TNT Expressi töötajaskonna ja minu jaoks. TNT Expressil on korralikud finantsnäitajad ja ees suur tulevik. Meil on tugev ja kogenud juhtkond, kes on keskendunud aktsionäridele firma väärtuse tõstmisele ja eesmärkide täitmisele.“ “Meie sõltumatus lubab meil nüüd ehitada tugevamat ja keskendunumat TNT Expressi. Meie eesmärk on konsolideerida juhtpositsioone Euroopa kiirkulleriturul ja Aasia-Euroopa liinidel, milllega liituvad kasvuvõimalused valitud arenevatel turgudel. Ma tänan meie investoreid ja töötajaid, kes on teinud selle võimalikuks.“ Andrus Liivand, TNT Eesti müügi- ja turundusjuht on ettevõte jagunemist varem kommenteerinud nii: „Eestis ei ole tähtsust TNT jagamisel eraldi posti- ja kiirkulleriteenuseid pakkuvaks ettevõtteks, kuna siin me pakume vaid kiirkulleriteenust.“ TNT Expressi aktsiatega kauplemist alustati täna põhimõttel "as if and when issued

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077