Autor: Silvia Kruusmaa • 23. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sakkov: lendajad ei pea vulkaani pärast muretsema

Tallinna Lennujaama juhatuse liige Erik Sakkov kinnitas Kuku raadio Äratajale antud intervjuus, et Islandi vulkaanipurske tõttu ei pea lähiajal lende planeerinud inimesed muretsema.

Nädalavahetusel purskas Islandi kõige aktiivsem vulkaan Grimsvötn, mistõttu tuli kinni panna Islandi õhuruum. Euroopas praegu tuhaprobleeme pole. Erik Sakkov märkis, et kindlasti õpetas eelmise aasta tuhakriis palju ja need ametnikud, kellest lendamine sõltub ei tee oma otsuseid enam nii tormakalt.

Sakkov lisas, et eelmisel aastal ehmatasid ametnikud ära ja lendamine keelati, alles hiljem hakati uurima milliseid marsruute saab kasutada ja kus lendamine tõesti võib lennukitele ohtlik olla. Sakkov selgitas, et amet nimega eurocontrol hakkas ka eelmisel aastal andma välja info selle kohta, kust on ohutu lennata ja milliseid alternatiivseid teid saab kasutada. Eurocontrol on saanud ka palju uut tehnikat, millega saab tuha hulka õhus mõõta. Sakkov ütles, et juba eile hakkasid murelikud inimesed ka Tallinna Lennujaama helistama ja uurima, kas on karta lennuliikluse seiskumist, tema sõnul ei pea inimesed muretsema.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077