18. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ryanair maadleb Estonian Airiga sarnase probleemiga

Ryanair plaanib investeerida miljoneid paremasse klienditeenindusse, kirjutab Financial Times Deutschland. Küsimusega, kuidas viia klientideni lendude muutumist puudutav info, maadleb ka Estonian Air.

Eelkõige plaanib Ryanairi juht Michael O’Leary investeerida uude kommunikatsioonistrateegiasse. „Meil on vähe lendude ärajäämisi ja vähe tehnilisi probleeme, aga kui meil mõni on, siis ei tule me nendega toime. Meie kommunikatsioon reisijatega on sellisel juhul halb,“ tunnistas O’Leary. 

Tulevikus on plaanis kliente SMSi teel teavitada viivitustest või lennuplaani muutustest. "Meie internetilehekülg on küll alati väga aktuaalne, aga kui kahel kolmandikul reisijaist, keda see info puudutab, pole teel olles ligipääsu internetile, siis ei anna see ei meile ega nendele midagi." Kõigi eelduste kohaselt paraneb teenindus 2012. aasta suvest.

SMS teavitust katsetab tänavu suvel ka Estonian Air. "Teavitame smsi teel lendude tühistamistest kohe, kui see otsus on tehtud, ja hilinemistest, mis on pikemad kui kaks tundi. Lühemate hilinemiste kohta saab infot lennujaama tabloodelt," selgitas ettevõtte sotsiaalmeedia projektijuht Triin Tammert.

Kommunikatsioon on üks osa O’Leary strateegiast kiirelt kasvanud lennufirma professionaalsemaks muutmisel. Ryanair transpordib aastas ligi 74 miljonit reisijat ja on sellega Lufthansa järel suurusel teine lennufirma Euroopas. Viimaste aastate madallennufirmade buum on läbi saamas ja Ryanairi kasv aeglustunud. Nüüd üritab O’Leary soodsate hindade kõrval rohkem esile tuua Ryanairi usaldusväärsust. 93 protsenti Ryanairi lendudest on täpsed, Lufthansal on see protsent vaid 79.

Ryanairi 2010/11. aasta majandusaasta tulemused avaldatakse esmaspäeval, O’Leary sõnul neist suuri üllatusi oodata ei ole.

Autor: Katri Soe-Surén

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077