Autor: Sirje Rank • 16. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Leedu ehitab raudtee ühenduse piirilt Kaunasesse 2013. aastaks

Leedu peaminister Andrius Kubilius ütles nädalavahetusel Lennart Meri konverentsil viibides, et Leedu plaanib reaalse raudtee ehitusega alustada ning lõik Poola piirilt Kaunaseni valmib 2013. aastaks.

Intervjuu Leedu peaministriga:

• Mis on Leedu seisukoht Rail Baltica osas? 

Me otsustasime, et on aeg reaalse ehitusega alustada. Alustame selle vähem ambitsioonika versiooniga, mis näeb ette olemasoleva raudtee kohendamist. Plaan on ehitada 2012-2013 aastatel lõik Poola piirilt Kaunaseni koos suure logistikakeskusega.

• Transpordivolinik Siim Kallas kutsub juba üles Rail Baltica osas ambitsioonikam olema.

Jah, praegune plaan ei tähenda murrangulist muutust. Kuid tuleb vaadata majanduslikku tasuvust. Praegu on näha, et kaubatranspordi vastu huvi kasvab. Kuid kui suur on vajadus Tallinnast rongiga Berliini sõita? Küsimus on selles, kas ambitsioonikamale projektile on ka ärilist alust?

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077