Autor: Rivo Sarapik • 4. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rekordikursil Tallinna õhuvärav paneb reisijad ootama

Rekordikursil Tallinna Lennujaam on kimpus reisijate turvakontrolliga. Estravel soovitab seetõttu tulla lennujaama vähemalt kaks tundi enne väljalendu.

Logistikauudised.ee andmeil on järjekorrad lennujaama turvakontrollis veninud juba enam kui kuu jagu.

Estravel soovitas täna hakata Tallinna lennujaama tavapärasest varem kohale tulema, sest hüppeliselt suurenenud reisijate arvu tõttu on viimasel ajal sagenenud juhtumid, kui Tallinna lennujaama turvakontroll võtab tavatult kaua aega.

"Viimastest nädalatest on meieni jõudnud mitmeid juhtumeid, kui oma arvates aegsasti lennujaama saabunud reisija on turvakontrolli järjekorra tõttu lennust maha jäänud. Seetõttu soovitame hetkel minna lennujaama kindlasti kaks tundi enne lennu väljumist. Tallinna-suuruses lennujaamas on see päris pikk aeg ja loodetavasti korraldab lennujaam peagi oma töö suurenenud reisijate hulka arvestavalt ümber,” märkis Estraveli lennupiletite müügi direktori Mauri Saarend.

Ümberkorraldused, millele Saarend viitab, on uue turvakontrolli liini avamine. Sellele otsib lennujaamas lennueelset julgestuskontrolli ja turvateenust pakkuv G4S hetkel töötajaid.

Tänavu aprillis läbis Tallinna Lennujaama ligi 150 000 reisijat ehk 69% enam kui aasta varem. Tõsi, reisijate kasvuprotsenti mõjutas oluliselt eelmise aasta aprillis Islandi tuhapilve tõttu häiritud liiklus, kuid ka ilma selle sündmuse mõjuta oleks reisijate arvu kasvuks kujunenud märkimisväärne kolmandik.

Tallinna Lennujaam plaanib sel aastal teenindada 1,8mln reisijat ehk korrata senist rekordit 2008. aastast. Õhuvärav karmistas tänavu märtsis oluliselt turvakontrolli.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077