Autor: Rivo Sarapik • 3. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vedajad: roolikeerajate puudus aina teravneb

Transpordibaromeetri andmeil kasvas aastaga ligi kümme korda veofirmade hulk, kelle äritegevust piirab tööjõupuudus.

Töökätenappust tõi konjunktuuriinstituudi aprillikuises baromeetris esile 26% ettevõtteist. Aasta tagasi oli näitaja 3%, kasvades kuu-kuult. Jaanuaris olid probleemiga silmitsi tosin protsenti veofirmadest. Töötajate arv kasvas viimase kolme kuu jooksul 13% firmadest, kolmveerand ajasid läbi sama töötajate arvuga. Järgmisteks kuudeks prognoosib töötajate arvu kasvu aga pea iga viies veofirma, mis on viimase aasta kõrgeim näitaja.

Samas leevenesid aprilliks rahamured ning ebapiisav nõudlus. Nendega olid kimpus vastavalt 26 ja 29% vastanuist. Samas aasta tagasi ulatusid näitajad 41 ja 47%ni.

Veofirmade optimism aprillis kasvas. Iga teine vastanud vedaja ennustab veohindade kallinemist.

CV Keskus teatas täna, et tööpakkumiste hulk jõudis tänavu kriisieelsele tasemele - numbrid on võrreldavad 2007. aastaga, mil CV Keskusesse postitati ligi 40 000 uut tööpakkumist. Kolme kuuga kasvas logistikavaldkonna töökuulutuste arv portaalis näiteks enam kui 10% võrra, ulatudes täna enam kui 180ni.

"Praegu on keeruline häid spetsialiste leida, kuna otseselt logistika valdkonnaga seotud inimesi tundub vähe olevat. CVsid laekub küll, aga ainult kümnest üks tekitab tunde, et äkki on seal midagi taga ka," kurtis märtsis Hellmann East Europe OÜ juhatuse esimees Urmas Palk.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077