• 03.05.11, 13:21
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Vedajad: roolikeerajate puudus aina teravneb

Transpordibaromeetri andmeil kasvas aastaga ligi kümme korda veofirmade hulk, kelle äritegevust piirab tööjõupuudus.
Töökätenappust tõi konjunktuuriinstituudi aprillikuises baromeetris esile 26% ettevõtteist. Aasta tagasi oli näitaja 3%, kasvades kuu-kuult. Jaanuaris olid probleemiga silmitsi tosin protsenti veofirmadest. Töötajate arv kasvas viimase kolme kuu jooksul 13% firmadest, kolmveerand ajasid läbi sama töötajate arvuga. Järgmisteks kuudeks prognoosib töötajate arvu kasvu aga pea iga viies veofirma, mis on viimase aasta kõrgeim näitaja.
Samas leevenesid aprilliks rahamured ning ebapiisav nõudlus. Nendega olid kimpus vastavalt 26 ja 29% vastanuist. Samas aasta tagasi ulatusid näitajad 41 ja 47%ni.
Veofirmade optimism aprillis kasvas. Iga teine vastanud vedaja ennustab veohindade kallinemist.
CV Keskus teatas täna, et tööpakkumiste hulk jõudis tänavu kriisieelsele tasemele - numbrid on võrreldavad 2007. aastaga, mil CV Keskusesse postitati ligi 40 000 uut tööpakkumist. Kolme kuuga kasvas logistikavaldkonna töökuulutuste arv portaalis näiteks enam kui 10% võrra, ulatudes täna enam kui 180ni.
"Praegu on keeruline häid spetsialiste leida, kuna otseselt logistika valdkonnaga seotud inimesi tundub vähe olevat. CVsid laekub küll, aga ainult kümnest üks tekitab tunde, et äkki on seal midagi taga ka," kurtis märtsis Hellmann East Europe OÜ juhatuse esimees Urmas Palk.

Seotud lood

Uudised
  • 24.03.11, 09:12
Logistikas terendab palgaralli
Mahtude kasvades vajavad ettevõtted üha enam logistikaspetsialiste rohkema töö tegemiseks. Häid käsi aga leiab napilt.
Uudised
  • 02.03.11, 08:16
Logistikud panid töötajad tulemuslikumalt tööle
Statistika näitas veonduse ja laonduse sektoris töötajate arvu ligi viieprotsendist kasvu, samal ajal suurenes müük pea veerandi võrra.
Uudised
  • 18.05.11, 17:55
Soome logistikud samuti töökätepuuduses
Vabade töökohtade arv kasvas Soomes esimeses kvartalis viiendiku võrra eelmise aasta sama ajaga võrreldes, teatab Soome statistikaamet.
Uudised
  • 27.01.11, 11:15
Logistikud otsivad sini- ja valgekraesid
Logistika alal ootab täitmist ligi 200 positsiooni. Tööd pakutakse nii tippspetsialistidele kui lihttöölistele. Eksootilisemad pakkumised annavad tööotsa Aafrikas.
  • ST
Sisuturundus
  • 10.10.24, 16:11
Lahendus ettevõtte juhile võlgade haldamiseks – Infopanga võlaregister
Juhid puutuvad sageli kokku keeruliste võlgnike ja hilinenud maksetega, mis võivad mõjutada rahavoogu ja tekitada stressi. Võlgnikega tegelemine on aeganõudev ja koormav, eriti kui kaasnevad meeldetuletused, vaidlustused ja võlgnike passiivsus. Infopanga võlaregister aitab aga juhtidel hallata võlgnevusi kiiremini ja lihtsamalt, säästes nii aega kui ka närve.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Logistikauudised esilehele