Anne Oja • 2 märts 2011
Jaga lugu:

Logistikud panid töötajad tulemuslikumalt tööle

Statistika näitas veonduse ja laonduse sektoris töötajate arvu ligi viieprotsendist kasvu, samal ajal suurenes müük pea veerandi võrra.

„Jah, see võib tähendada sektori efektiivsemaks muutumist,“ kommenteeris möödunud aasta viimase kvartali numbreid Smarteni juht Mait Miller. „Arvan, et (veonduses ja laonduses – toim) valitsevad analoogsed trendid nagu ka tootmises ja muudes valdkondades. Ressursid on masust tingitud mahtude langusest kokku tõmmatud ja nüüd, kus mahud on jälle kasvama hakanud, suurendatakse tööjõudu ja muid ressursse aeglasemalt, kui mahud kasvavad. Sealt ka efektiivsuse tõus,“ selgitas logistikafirma juht.

Miller avaldas arvamust, et 2011. aastalt võib logistikas oodata müügimahtude kasvu ja efektiivsuse hoidmist. „Eelkõige puudutab see sisetarbimist ja eksporti,“ prognoosis Miller trende. „Kui kaupade müügimahud kasvavad, siis arvan, et ka logistikud suudavad efektiivsust parandada või vähemalt hoida. Rahaliselt sööb osa efektiivsusest paraku ära kütuse hinnatõus.“

Miller mainis, et Smarteni töötajate arv kasvas samuti, isegi veidi rohkem kui sektori keskmine, aga see on pigem tingitud uute projektide töömahukusest. Smarteni käive jäi tunamullusega võrreldes samaks.

„Kuna meie eelmise teise poolaasta käive kasvas jõudsalt, ootame tänavuselt paremat käivet, kui 2010. Töötajate arvus oleme paindlikud ja mahtude kasvades oleme valmis värbama,“ lisas Miller.

 

 

Jaga lugu:
Seotud lood
LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

Logistikauudised.ee toetajad:

Tõnu Tramm
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80tonu@logistikauudised.ee
Hedi Meigas
Hedi MeigasSündmusedTel: 5384 5159hedi.meigas@aripaev.ee
Lilia Roos
Lilia RoosReklaami projektijuhtTel: 585 485 10lilia.roos@aripaev.ee