Autor: Kadrin Karner • 20. aprill 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mõisa firmaga seoses kahtlustus kuuel isikul ja kahel firmal

Prokuratuur kahtlustab Jüri Mõisaga seotud Letofin Tradingut ja sellega seotud isikuid suures ulatuses maksude maksmisest kõrvalehoidmises ning esitas kahtlustuse kuuele füüsilisele isikule ja kahele firmale.

„Mida läbiotsimisel otsiti, ei saa kahjuks avaldada,“ ütles Põhja ringkonnaprokurör Tambet Grauberg. Ta lisas, et kuuest kahtlustatavast neli peeti eile kinni. „Kahtlustatavate vahistamine on otsustamisel,“ täpsustas ta.

Kui suur oli kahtlustuse kohaselt tekitatud kahju suurus, prokuratuur praegu veel öelda ei saanud. Kahtlustus esitati karistusseadustiku § 389-1 lg 2 alusel, mis käsitleb maksude maksmisest kõrvalehoidmist suures ulatuses.

Äripäeva küsimusele K-komando läbiotsimisse kaasamise kohta vastas Grauberg järgmist: „Teisipäeval toimusid koos kiirreageerijatega läbiotsimised kahtlustatavate töö- ja eluruumides. Kas ja millal neid kaasatakse, kuulub menetlustaktika alla ja seda ei saa avaldada. K-komando viibimine läbiotsimiste juures ei vasta tõele.“

Mõne tunni eest rääkis Jüri Mõis aripaev.ee-le, et eile toimus Letofin Tradingus tunde kestnud läbiotsimine, millesse oli kaasatud relvastatud üksus. 

Loe, mida ütles läbiotsimise kohta aripaev.ee-le Jüri Mõis:

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077