Autor: Jaana Pikalev • 6. aprill 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lennukaubaveo agent: transiitkaup tuleb juba tagasi

Kui mullu vähenes lennukauba osakaal transiidikaupade vähenemise mõjul, siis tänavu on märgata transiitkauba osakaalu tõusutrendi, rääkis lennuliinide kaubaveoagendi Aerogistica OÜ juhataja Meelis Koitmäe.

Võrreldes eelmise aastaga on sel aastal lennujaama läbinud kaupade maht kuude lõikes stabiilsem,  nentis Koitmäe. "Kui eelmisel aastal toimus drastiline mahtude kukkumine lennujaama läbiva transiitkauba vähenemise tõttu, siis sel aastal on just transiitkauba tagasitulek trendi taas ülespoole suunanud," selgitas ta ja tõi näite, et märtsis 2010 kukkus transiitkauba osakaal varasemate kuudega võrreldes ligi 10 kordselt.  

Koitmäe sõnul on umbes pool lennujaama statistikas sisalduvast tonnaažist  transiitkaup ja arusaadavalt mõjutab selle liikumine üldist trendi olulisel määral.

"Samas, ka niiöelda tavakauba maht on stabiilselt pigem kasvanud, kui vähenenud ja eks see kasvava tarbijanõudluse ja suurenevate tootmismahtude mõju ole. Koos transiitkaubaga või ilma domineerib jätkuvalt import ja selget märki, et mingil hetkel eksport samale tasemele võiks jõuda pole," rääkis Koitmäe. "Aga nagu varem öeldud, on lennujaama statistika vaid lendude põhine ja ei sisalda kahjuks autoga veetud lennukauba mahtu – see ilmselt lisaks eeskätt kaalus palju juurde," lisas ta.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077