Jaana Pikalev • 6. aprill 2011
Jaga lugu:

Lennukaubaveo agent: transiitkaup tuleb juba tagasi

Kui mullu vähenes lennukauba osakaal transiidikaupade vähenemise mõjul, siis tänavu on märgata transiitkauba osakaalu tõusutrendi, rääkis lennuliinide kaubaveoagendi Aerogistica OÜ juhataja Meelis Koitmäe.

Võrreldes eelmise aastaga on sel aastal lennujaama läbinud kaupade maht kuude lõikes stabiilsem,  nentis Koitmäe. "Kui eelmisel aastal toimus drastiline mahtude kukkumine lennujaama läbiva transiitkauba vähenemise tõttu, siis sel aastal on just transiitkauba tagasitulek trendi taas ülespoole suunanud," selgitas ta ja tõi näite, et märtsis 2010 kukkus transiitkauba osakaal varasemate kuudega võrreldes ligi 10 kordselt.  

Koitmäe sõnul on umbes pool lennujaama statistikas sisalduvast tonnaažist  transiitkaup ja arusaadavalt mõjutab selle liikumine üldist trendi olulisel määral.

"Samas, ka niiöelda tavakauba maht on stabiilselt pigem kasvanud, kui vähenenud ja eks see kasvava tarbijanõudluse ja suurenevate tootmismahtude mõju ole. Koos transiitkaubaga või ilma domineerib jätkuvalt import ja selget märki, et mingil hetkel eksport samale tasemele võiks jõuda pole," rääkis Koitmäe. "Aga nagu varem öeldud, on lennujaama statistika vaid lendude põhine ja ei sisalda kahjuks autoga veetud lennukauba mahtu – see ilmselt lisaks eeskätt kaalus palju juurde," lisas ta.

Jaga lugu:
Seotud lood
LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

Logistikauudised.ee toetajad:

Enimloetud
Tõnu Tramm
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80tonu@logistikauudised.ee
Roberta Lupp
Roberta LuppLogistikauudised.ee sündmusedTel: 5331 0510roberta.lupp@aripaev.ee
Lilia Roos
Lilia RoosReklaami projektijuhtTel: 585 485 10lilia.roos@aripaev.ee