Autor: Rivo Sarapik • 24. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kohus päästis Teet Saarepera rahatrahvist

Kohus tühistas Eesti suuremate logistikapindade arendaja OÜ Riigiressursside Keskus omanikule Teet Saareperale, keda on peetud Eesti jõukaimaks diskoriks, narkoaine tarvitamise eest määratud rahatrahvi.

4. jaanuaril karistas Kuressaare politseijaoskond Saarepera väärteo korras paragrahvi järgi, mis käsitleb narkootilise või psühhotroopse aine ebaseaduslikku käitlemist väikeses koguses, 40 euro suuruse rahatrahviga, vahendas Meie Maa.

Politsei- ja piirivalveameti Lääne prefektuuri pressiesindaja Hedy Tammelehe sõnul koostas politsei väärteoprotokolli, kuna mees tarbis mullu 7. augustil kella 21.50 paiku Muhu vallas Liiva kaupluse esisel alal väikeses koguses narkootilist ainet arsti vastava ettekirjutuseta.

Tänavu 8. märtsil tühistas Pärnu maakohtu Kuressaare kohtumaja Saareperale määratud karistuse ja lõpetas väärteomenetluse, kuna leidis, et mehe teos puudusid väärteo tunnused. Kohus jättis ekspertiisikulud 96.06 eurot riigi kanda.

Teet Saarepera ütles Meie Maale, et tal ei ole võimalik praegu kommentaari anda, kuna viibib välismaal, ka Saarepera kaitsja vandeadvokaat Monika Mägi ei soovinud antud teemat kommenteerida.

2009. aastal kuulus Teet Saarepera Äripäeva Eesti rikaste TOP 100 27., 2010. aastal 45. kohale. Mullu ulatus tema vara 576 mln krooni ehk ligi 37 mln euroni. Temaga seostatud firmal õnnestus riigilt sisuliselt riigifirma enda rahaga osta Eesti suurim laokompleks Riigiressursside Keskus.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077