Autor: Jaana Pikalev • 22. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Alexela võib rajada elektriautode "tankimise" võimaluse

Alexela on valmis varustama oma põhimaanteede ääres ja suuremates linnades asuvad tanklad elektriautodele sobilike laadimisjaamadega, seadistades oma teenindusjaamad vastavalt ümber juba käesoleva aasta lõpuks.  

Alexela Oil´i juhatuse esimehe Ain Kuusiku sõnul on ettevõte ühendust võtnud elektriautode laadimisvõrgustiku arendamist Eestis koordineeriva sihtasutusega KredEx ning andnud märku oma huvist ettevõtmises osaleda.

„Alexela kui Eesti suurima teenindusvõrguga tanklakett on nimetatud projektis osalemisest mõistagi väga huvitatud. Hetkel tegeleme tulevaste laadimispunktide tehniliste nõuete väljaselgitamisega. Praegusele infole tuginedes oleme valmis oma tanklad juba aasta lõpuks vastavalt ümber seadistama,“ ütles Kuusik.

Tema sõnul on ettevõte valmis katma elektrilise laadimisvõrgustikuga eelkõige põhimaanteed ning suuremad linnad. „Meie jaamadega on hästi kaetud nii Tallinn-Tartu kui ka Tallinn-Narva suunad. Samuti oleme valmis ehitama laadimiskohad teistes suuremates linnades ja nendesse viivate magistraalide ääres paiknevatesse tanklatesse,“ lisas Kuusik.

AS Alexela Oil on suurima teenindusvõrguga tanklakett Eestis. 1993. aastal loodud ettevõte haldab 56 tanklat üle Eesti ning annab tööd ligi 100 inimesele. Alexelale tarnivad autobensiine ja diislikütust rahvusvaheliselt tunnustatud partnerid Soomest.

 

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077