Autor: Jaana Pikalev • 21. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ETK avab hüpermarketi Ameerikanurga logistikapargis  

AS Süda Maja ja Eesti Tarbijateühistute Keskühistu (ETK) sõlmisid üürilepingu Ameerikanurga Kaubandus- ja Logistikapargis hüpermarketi avamiseks. 13 000 m² suurune kaubandushoone on plaanis avada 2012. aasta teises pooles.

AS Süda Maja juhataja Veiko Murruste sõnul on hüpermarket suurim osa Ameerikanurga kaubanduspargi esimeses etapis ehitatavast umbes 20 000 m² kaubanduspinnast. „Meie üks peamisi eesmärke Ameerikanurga rajamisel on kaasata siia just selliseid kaubandusettevõtteid, kes on edumeelsed ja samas võimelised oma tooteid müüma ka konkurentidest soodsamate hindadega. ETK-d eelistasime konkurentidele suure tuntuse ja pikaajalise kogemuse tõttu Eesti kaubandusturul. Samuti usun, et nad suudavad ostjaid oma arenguga positiivselt üllatada,“ rääkis ta.

Murruste sõnul käivad hetkel aktiivsed läbirääkimised mitmete potentsiaalsete rentnikega nii Eestist kui väljastpoolt. „Kuigi kohalike tarbijate hulk on muu maailma kontekstis väike, räägib meie kasuks ostuturistide pidevalt kasvav arv,“ märkis ta. „Ameerikanurga kujuneb kindlasti naaberriikidest saabuvate ostuturistide sihtkohaks, sest parki koondunud discounter ja factory outlet kaupluste formaat on ostuturistide eelistatuim. Kogu Baltikumis ega Soomes ei ole taolist formaati nii suures mahus varem kasutatud.“

Lisaks kauplustele tulevad Ameerikanurga Kaubandus- ja Logistikaparki  toitlustuskohad, bensiinijaam,  hotell ning vaba aja veetmise võimalused. Kaubandusettevõtetel on võimalus rajada oma laod ja logistikakeskused samasse parki, siia luuakse ka keskkonnasõbraliku tootmise võimalused. Park hakkab pakkuma tööd ligi 3000 inimesele.

Ameerikanurga Kaubandus- ja Logistikapark asub Rae vallas, Jüri asula vahetus läheduses, 10 km kaugusel Tallinna linnapiirist. Park külgneb Tartu maantee ja Tallinna ringteega ning paikneb magistraalide lõuna- ja läänesuuna vahelisel alal. Ameerikanurga Kaubandus- ja Logistikapargi suurus on 84 hektarit.

 

 

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077