Autor: Maire Kasemaa • 17. veebruar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vopak läheb vanglavaidlusega edasi ringkonnakohtusse

Halduskohtus kaotajaks jäänud Vopak E.O.S. vaidlustab täna uue Tallinna vangla ehituse Mardusse ringkonnakohtus, teatas ettevõte.

Ettevõtte kaebas sellega edasi Tallinna halduskohtu 18. jaanuari 2011 otsuse.

“Kõik riskianalüüsid kinnitavad, et vangla rajamine naftaterminali, -torujuhtme ning Maardu raudteejaama turvatsooni piirab ilmselgelt Vopak E.O.S.’i edasist toimimist. Peale selle takistab justiitsministeeriumi tegevus ning vaidlus vangla pärast Vopak E.O.S.’i 25 miljoni eurost investeeringut Maardu terminali raudteeinfrastruktuuri,” ütles Vopak E.O.S.’i juhatuse esimees Arnout Lugtmeijer.

“Hämmastav, et justiitsministeerium jätkab vaidlust, mis suunatud meie tegevuse vastu Maardu tööstuspiirkonnas. Kuna Vopak E.O.S. on teinud oma kompromissettepaneku, saaks probleemi lahendada, juhul kui justiitsministeerium lõpetab kahe paralleelse projekti arendamise ning teeb Maardu asemel valiku uue asukoha kasuks Rae vallas,“ lisas Lugtmeijer.

“Minu meelest võiks valitsus otsida konsensust, kuna Maardu ei ole vangla jaoks õige koht, ning tegema lõpu olukorrale, kus Eesti logistikasektor kannatab justiitsministeeriumi jäiga hoiaku tõttu,“ märkis Lugtmeijer

“Pakkusime Riigi Kinnisvara ASile 1,28 miljonit eurot (20 miljonit krooni), et kompenseerida vanglaprojekti uude asukohta mitteüleviidavaid kulusid – justiitsministeeriumi sõnul on nimelt nii palju raha kulunud projekti senisele arendamisele,” rääkis Lugtmeijer Vopaki pakutud lahendusest.

 

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077