Rivo Sarapik • 8 veebruar 2011

Enamus meremeestest maksavad maksud välismaale

Minimaalselt 3000 töötab täna väljaspool Eesti piire võõraste lippude ja laevaomanike juures ning on suures osas maskuresidendid teistes riikides, ütles Meremeeste Sõltumatu Ametiühingu aseesimees Jüri Lember.

"Kõige suurem probleem on tööjõumaksudega, mille soodustused siin ümberkaudsetes riikides tõepoolset kehtivad ja praegusel ajal on Eesti lavaomanikud selles vaeslapse osas," vahendas ERR AS Amisco juhatuse liikme Allan Noori sõnu.

Laevaoperaator Amisco opereerib viit suurt kaubalaeva, kuid neist ükski ei kuulu Eesti lipu alla. Lisaks laevadele lahkuvad odavate maksude tõttu Eestist ka meremehed. Meremeeste ametiühingu juhi, Jüri Lemberi hinnangul töötab ligi kaks kolmandikku meremeestest praegu välismaal.

Majandusminister Juhan Partsi sõnul poleks aga madalamad maksud mingiks võluvitsaks, mis kaubalaevad siia tagasi tooks.

Jaga lugu:
Seotud lood
LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

Logistikauudised.ee toetajad:

Tõnu Tramm
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Ana Madismäe
Ana MadismäeReklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150