Autor: Rivo Sarapik • 27. jaanuar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maersk: konteineriturg kasvab tänavu mullusest kiiremini

Maailma suurim merekonteinerivedaja A.P Moeller Maersk prognoosib alanud aastaks üleilmse konteinerituru kasvamist kaheksa protsendi võrra, mis ületab paari protsendipunkti võrra mullust tulemust.

"Oleme kasvu osas üsna optimistlikud, räägime kuuest kuni kaheksast protsendist, kuid aasta lõpuks võime tegelikult ka suuremat kasvu näha," vahendas Bloomberg ettevõtte tegevjuhi Nils Smedegaard Anderseni sõnu eile Davosis toimunud majandusfoorumil.

Maersk tõstis novembris soodsate hindade ja mahtude suhte tõttu 2010. aasta kasumiprognoosi, mis võib ulatuda ettevõtte ajaloo kõigi aegade rekordtasemele. Aasta varem teenis laevafirma kahjumi. Anderseni sõnul võlakriis küll aeglustab USA ja Euroopa majanduste taastumist, kuid maailmakaubandus jätkab kasvutrendi. Samuti  suudab Maersk paindlikult mahte lisada.

Kui turg kerkib kaheksa protsendi võrra, säilitab Maersk turuosa uusi laevu tellimata ja lisamata. "Ma ei usu, et me tänavu turuosa kaotame," lisas Andersen.

Maerskile kuulub üleilmsest konteineriturust 14,4%. "Võtsime 2009. aastal, kui ajad olid kehvad, jõudsalt turgu juurde. Samas andsime osa sellest mullu tagasi, sest meil polnud lihtsalt võimsust," lisas Andersen.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077