Autor: Jaana Pikalev • 18. jaanuar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallink investeeris laevade remonti 3,6 miljonit eurot

ASi Tallink Grupp investeeringud majandusaasta esimeses kvartalis ulatusid 56 miljoni kroonini (3,6 miljoni euroni), olles põhiliselt seotud kolme kruiisilaeva uuendustöödega.

Kruiisilaevad Romantika, Silja Festivali ja Silja Serenade said väikse uuenduskuuri laevade plaaniliste dokiremontide ajal, teatas ettevõte. Samal ajal viidi läbi ka paljud regulaarsed hooldustööd, mille tulemusel suurenesid esimese kvartali jooksul antud laevadele tehtud kulutused.

Kruiisilaeva Silja Serenade dokis viibimise ajal asendas teda Soome-Rootsi liinil kruiisilaev Silja Europa, mida omakorda asendas tavapäraselt Eesti-Rootsi liinil opereeriv kruiisilaev Baltic Queen. 

Majanduslikust küljest oli laevade ajutine ümberpaigutamine kasumlik, kuid muudatustega kaasnenud suurematest kuludest tingituna jäi liini rentaablus siiski madalamaks võrreldes liini tavapärase tulemusega, nentis kontsern börsile.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077