Autor: Rivo Sarapik • 17. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maksuhaldur: kiusu tõttu erikütusega lumelükkajaid pole trahvitud

Maksu- ja tolliameti hinnangul ei tohi lumelükkamisel lepingulise töö jaoks kasutada sinisega erimärgistatud kütust.

Maksu- ja tolliamet teatas, et ei ole võtnud sihiks kontrollida eraldi traktoreid, mis teid lahti lükata aitavad. Selleks, et turul tegutsevad ettevõtjad siiski võrdsetes tingimustes oleksid, on MTA teinud mõnel juhul ettepaneku algatada väärteomenetlus.

Maksu- ja tolliameti tollikorralduse osakonna juhataja Urmas Järg: ”See puudutab üksnes neid traktoreid või muid põllumajandusmasinaid, mille omanikud on sõlminud kas kohaliku omavalitsuse või mõne muu kohaliku asutusega teede hooldamiseks pikemaajalise lepingu. Selle lepingulise töö jaoks sinisega erimärgistatud kütust kasutada ei tohi. Lepingu olemasolu korral peab paagis olema üksnes nn valge diislikütus, sest siis ollakse konkurentsis paljude teiste teehoolduse firmadega. Märgatavalt odavam kütus annab aga paraku eelise ühele. Nii vedelkütuse seadus siiski teha ei luba.”

Ameti andmeil ei ole ootamatu tuisu korral appi tõtanutest seni trahvitud.

Lääne MTK töömail tehti neli kontrolli, kõik detsembris, täpsemalt 7. ja 8. kuupäeval, ehk enne suurt tuisku. Karistusi määratud ei ole. Ida MTK piirkonnas 3 kontrolli, mis kõik olid novembris ja lumekoristusel, kuid karistusi määratud ei ole. Lõuna ja Põhja MTK-s lumekoristust eraldi kontrollitud ei ole.

Eelpool loetletud reidide ajal mõned üksikud väärkasutajad siiski tuvastati, aga neid on üksnes hoiatatud, ei enamat. Nii et jutud tohutust trahvimisest ei ole tõsi.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077