Autor: Jaana Pikalev • 18. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

USA terrorismi kartus jätab Eesti Posti hoiule ca 1500 saadetist

Tänasest kuni kolm nädalat ei saadeta Eestist Ameerika Ühendriikidesse eraisikute raskemaid postisaadetisi kui 453g, postifirma kommunikatsioonijuhi sõnul võib piirangu tõttu koguneda seisma ca 1500 kirja.

Eesti Posti kommunikatsioonijuht Inge Suder nentis, et nende kogemuste põhjal saadetakse 3 nädala jooksul tavaliselt keskmiselt 1500 kirja ent läheneva aastalõpu ja jõulukuu eel võib keelu alla käivaid postisaadetisi ootele jääda isegi enam. Ta lisas, et infot piirangu kohta on ka võimalikult palju levitatud, mistõttu võivad eraisikud ka leidlikult postisaadetised jagada osadeks ning saata neid ühe asemel mitme kaupa ning siis terrorismiohu tõttu rakendatud piirangud kirju postifirmasse seisma ei jäta.

Suder kinnitas, et Eesti Post võtab aga kindlasti kõik saadetised klientidelt vastu, kuid paneb need ootele ning edastab esimesel võimalusel. Eraisikutena käsitletakse antud juhul ka neid juriidilisi isikuid, kellel puudub Eesti Postiga lepinguline suhe.

 Juriidilised isikud, kellel on kehtiv leping Eesti Postiga, saavad edastada nimetatud perioodil ka 453 g ja enam kaaluvaid postisaadetisi, kuid täiendavate turvameetmete kehtestamise tõttu võib saadetiste edastamise aeg tavapärasega võrreldes pikeneda. Täpseid viivituse päevi äriklientide saadetiste osas ei osanud Suder öelda, kuid märkis, et hilinemised on suuresti seotud ka hooajalise mahtude suurenemisega kuna varsti hakatakse massiliselt saatma jõulusaadetisi

Tänasest kuni 8. detsembrini pole Eestis eraisikuilt vastu võetud 453 g (16 untsi) või üle selle kaaluvaid postisaadetisi Ameerika Ühendriikidesse edastada.

USA sisejulgeoleku amet on kehtestanud kõrgendatud terrorismiohu tõttu täiendavad turvameetmed ja piirangud rahvusvahelises lennuliikluses, mis laienevad ka välisriikidest Ühendriikidesse adresseeritud ja lennutranspordiga edastatavatele postisaadetistele, teatas Eesti Post.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077