Autor: Jaana Pikalev • 11. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ERGO: Läänemere laevaõnnetuse kaubaautode kahjud hüvitab veosekindlustus ja kaskokindlustus

Nädalavahetusel Läänemerel toimunud laevapõlengu kahjusid saab kindlustus korvata sel juhul, kui sõidukid omavad kaskokindlustust ning sõidukis olev kaup on kindlustatud veosekindlustusega.  

ERGO kindlustusdirektor Sven Freibergi sõnul sisaldub tuleõnnetuse kaitse automaatselt iga kasko- ja veosekindlustuslepinguga. „Et kaitsta kaupa sarnaste tuleõnnetuste eest, tuleb kaup kindlustada veosekindlustusega või siis palgata väga hea advokaat, kes laevaliinilt või õnnetuse põhjustajalt tekkinud kahjusumma välja nõuab.

Tuleb tõdeda, et  kauba kindlustamine on Eestis üsna vähelevinud praktika, mistõttu ka antud laeval olnud kauba omanikud võivad olla sunnitud laevapõlengu kahjud ise kandma,“ ütles Sven Freiberg.

Samas vedaja vastutuskindlustus korvab kahjud vaid juhul, kui kahjud on tekkinud vedaja süül. „Juhul, kui sõidukite omanikel ehk vedajatel on sõlmitud vaid vedaja vastutuskindlustus, siis ei saa kindlustus abikätt ulatada seni, kuni pole tuvastatud, et põleng tekkis konkreetse vedaja süül.

Antud juhtumi analoogiks oleks olukord, kui põlema süttib sõiduk, millel on vaid liikluskindlustus, mis katab kolmandatele osapooltele tekkinud kahjud ja isikukahjud. Ka sel juhul jäävad sõiduki põlengu ja sõidukis oleva kauba kahjud omaniku kanda, sest selle riski vastu pole end lihtsalt kindlustatud.“

ERGO Kindlustus omab 50% veosekindlustusturust ja 60% vedaja vastutuskindlustuse turust.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077