Autor: Rivo Sarapik • 9. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soome väikelendaja saatus saab lõpuks selgeks

Kuid kestnud Soome suurima siselende pakkuva Finncommi saatuse üle saab lõpuks selguse - Finnair ostab viiendiku ettevõttest.

Lisaks osalusele saab Finnair tehinguga Finnish Commuter Airlines Oy 12 lennukit koguväärtusega ca 600 mln krooni.

Finncomm Airlines on Finnairi Tallinn-Helsingi ja Soome siselendusid teenindanud juba aastast 2005. „Meil on heameel, et aastaid kestnud koostöö jätkub, sest nii Finnair kui ka meie kliendid on teenindusega rahule jäänud,“ selgitas Finnairi  Baltimaade müügijuht Guerman Tyvoniouk. 

Finncomm Airlines jätkab ka käesoleval talvehooajal lendamist Tallinn - Helsingi lennuliinil. Samuti jäävad lennufirma teenindada Soome siselennud Turu ja Tampere linnadesse. Finncomm asub käesolevast talvest teenindama kuuel korral päevas ka Jyväskylä lennuliini. Osaliselt teenindab lennufirma lendusid Joensuu, Kuopio, Vaasa ning ka Norrköping liinidel.

Finnairi ja Finncommi tehingu hind oli Bloombergi andmeil 10 mln eurot ehk ligi 160 mln krooni, lisaks võttis Finnair üle Finncommi kohustused.

Finncommile kuulub viiendik Soome siselendude turust. Möödunud aastal teenis ettevõte 1,4 mld kroonise käibe juures 140 mln krooni kasumit. Firma annab tööd 325 inimesele.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077