Rivo Sarapik • 2 september 2010

Riik andis logistikaklastrile 13 miljonit

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus otsustas eile toetada vastloodud logistikaklastri arendamist 12,8 mln krooniga. Klastris osalejad peavad ise panustama 5,6 miljoniga.

Logistikaklastri osalisteks on Eesti suurimad infrastruktuuriettevõtted, sadamaterminalid, raudteeveoettevõtted, logistika- ja ekspedeerimisfirmad, kõrgkoolid ning erialaettevõtete liidud.

EAS otsustas toetada Eesti logistikaklastri arendamist 12,8 mln krooniga, mis on siiani suurim klastritoetus. MTÜ Logistika ja Transiidi Assotsiatsiooni taotluse „Eesti logistikaklastri arendamine“  eesmärgiks on turundada Eesti logistikasektori potentsiaali  erinevatel sihtturgudel ja erinevates riikides ning ekspordikäibe suurendamine, millele eelneb ühtsete kõrge ekspordipotentsiaaliga toodete ja teenuste väljaarendamine,  keskse infokanali loomine, ühtse visuaali ning sõnumite väljatöötamine. Programmi rahastatakse Euroopa Regionaalarengu Fondist.

„Eesti logistikasektor on väga hästi arenenud ja ekspordi seisukohalt võtmetähtsusega valdkond. Klastri loomine annab võimaluse sektorit paremini välisturgude partneriks pakkuda ning sõnumeid ühtlustada,“ kommenteeris EASi ettevõtete võimekuse divisjoni direktor Pille-Liis Kello. „Usume, et klastrist tekkiv sünergia avab Eesti logistikasektorile uusi võimalusi välisturgudel ning mõjub hästi ekspordikäibe kasvule,“ lisas ta.

Projekt kestab siis 2010. aasta keskpaigast 2012. aasta lõpuni ehk kaks ja pool aastat. Hilisemalt on kavas projekti edasi arendada ning jätkata projekti veel vähemalt 3 aasta jooksul ehk 2015. aasta lõpuni.

Klastri tegevuse tulemusena peaks klastri liikmete ekspordikäive suurenema viie aastaga vähemalt 30%.

Jaga lugu:
Seotud lood
LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

Logistikauudised.ee toetajad:

Tõnu Tramm
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Ana Tilkson
Ana TilksonReklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150