Autor: Rivo Sarapik • 26. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eilne õnnetus segab ka tänast lennuühendust Tallinnaga

Eile õhtul Tallinna lennujaama sulgenud kaubalennuki teliku purunemise tõttu on häiritud ka tänane lennuplaan.

Estonian Airi teatel hilinevad tänased Pariisi ja Londoni liini lennukid kuni kolm tundi.

Reaalajas lennuplaani näeb Tallinna Lennujaama kodulehelt.

Tallinna lennujaamast Helsingisse suunduma pidanud Poola kaubalennukil An-26 purunes kolmapäeva õhtul õhkutõusmisel telik, pardal olnud neli meeskonnaliiget viga ei saanud, kuid lennujaam jäi pooleks ööks suletuks.

Õnnetus juhtus lennujaama kinnisel territooriumil ning esialgsetel andmetel ei avanenud startimisel lennuki telik. Põhja-Eesti päästekeskuse andmetel oli lennukis neli inimest, keegi õnnetuses kannatada ei saanud.

Kell 19.56 teatati häirekeskusesse, et Poola firma EXIN kaubalennukil AN-26 on õhkutõusmise ajal purunenud telik ja lennuk on peatunud lennurajal. Lennuk oli teel Tallinnast Helsingisse. Sündmuskohale reageeris nii lennujaama päästemeeskond kui ka neli Põhja-Eesti Päästekeskuse päästemeeskonda, samuti operatiivkorrapidajad ja kiirabibrigaad.

Päästekeskuse pressiesindaja Sirje Piirsoo ütles, et tegu oli sama tüüpi Poola kaubalennukiga, mis tegi kevadel hädamaandumise Ülemiste järvele. "Kaubalennuk kaalub 24 tonni ning on 17 meetri pikkune," lisas ta.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077