Autor: Rivo Sarapik • 3. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

IATAl kahtlus kartellis osalemises

Lennuvedajaid ühendaval IATAl lasub kahtlustus lennufirmade kartellikokkuleppe soosimises.

Möödunud nädalal teatas Lõuna-Aafrika Konkurentsiamet, et kaalub kaheksa lennufirma vastu kütuse lisatasude kokku leppimises kartellikartellikahtluse esitamist. IATA tõrjub süüdistusi seotusest, vahendas Aircargo News.

"Et Konkurentsiameti uuritavad lennufirmad kuuluvad IATAsse, ei tähenda, et IATA on seotud," kommenteeris IATA avalike suhete juht Anthony Concil ja lisas, et ei IATA ega ükski organisatsiooni töötajaist ole kuidagi uurimisse kaasatud.

Konkurentsiameti kahtlustuse järgi leppisid aastail 1996-2006 Air France-KLM, Alitalia, British Airways, Cargolux, Lufthansa, Martinair, Singapore Airlines ja South African Airways kütuse lisatasud kaubaveol.

Kahtlustuse kohaselt soodustas keelatud kokkulepet lennufirmade soojad suhted. IATA tõrjub süüdistusi, et liikmelisus mingil moel kokkulepetes osaline on.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077