Autor: Siim Sultson • 12. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

DHL tunnistab kartellist teatamist

DHL Global Forwarding tunnistab, et käis lennukaubaveotariifide alases kartellis osalemist üles andmas, teatab Aircargo News.

DHL-i tunnistustel osales firma suuremas rahvusvahelises kaubaveotariifide kartellis. Pikemat aega on kahtlustatud, et DHL oli esimene, kes läks kartellis osalemisest politseivõimudele teatama, saades vastu kaitse kohtuliku uurimise ja trahvide eest. Ülesandmine omakorda käivitas suurema rahvusvahelise lennukaubaveo kartellialase uurimise.

Firma kinnitusel puudutas kartell eksporti, valuutat ja kütusetasusid. DHLi sõnul käib neil sisejuurdlus, kuid mingit oma töötajaskonda puudutavat otsust tehtud ega karistust veel määratud pole. Samas juba on firma lennukaubajuht Robert Frei tagasi astunud.

 

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077