Autor: Siim Sultson • 19. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ERGO-l juunis reisikahjud jõudsas kasvus

Võrreldes eelmise aasta juuniga, kasvas kindlustusfirma ERGO reisikahjuteadete arv üle kahe korra, teatab firma.

Juunis registreeris ERGO 1735 kahjujuhtumit, mis on 9% enam kui aasta tagasi. Kahjuteadete arvu kasvu on põhjustanud eeskätt reisikahjuteadete sagenemine enam kui kaks korda 264 teateni. Ülejäänud kindlustusliikides on kahjuteadete arv mulluse juuniga võrreldes vähenenud või jäänud samale tasemele.

Isikukahjude osakonna juhataja Caterina Lepvaltsi sõnul on reisikahjude peamiseks kasvuallikaks reisitõrgete ja reisil asetleidvate olmetraumade arvu kasv. „Juhul, kui välismaal juhtub õnnetus või tekib probleeme lendudega, soovitame koheselt pöörduda ERGO reisiabi poole, kes nõustab välismaal hätta sattunuid asjaajamisel ning pakub vajadusel abi koju naasmise korraldamisel. Nõu küsimine aitab vähendada ka ohtu, et hätta sattunud inimesed teevad teadmatusest kulusid, mida hiljem ei hüvitata,“ ütleb Caterina Lepvalts.

Väljamakseid tegi ERGO Kindlustus 2010. aasta juunis 1 894 korral 34 miljoni krooni ulatuses. Mulluse sama perioodiga võrreldes on kahjuhüvitiste arv kasvanud 20%, ent hüvitissumma vähenenud ligi 21%.

Väljamaksete arvu on kasvatanud juunis eeskätt reisikindlustuse ja kaskokindlustuse kahjuhüvitised, vastavalt 177 reisikahju ja 112 kaskokahju võrra.  Kokku hüvitas ERGO juunis 281 reisikahjut ja 936 kaskokahjut.

ERGO Kindlustuse juhatuse liige Sergei Vahnitski sõnul on hüvitiste üldsumma vähenemine tingitud väiksemate kahjude sagenemisest.

„Sõidukikahjudest suurema osa moodustavad teetöödest tingitud klaasikahjud ning isikukahjude seas domineerivad reisitõrkekahjud, mille väljamakse summad on reeglina madalamad võrreldes suurte varakahjudega,“ selgitas Sergei Vahnitski.

Kui enamikus kindlustusliikidest väljamaksete summad vähenesid, siis kodu- ja reisikindlustuse hüvitised jätkasid kolmandat kuud kasvutrendi.

Reisikindlustuse hüvitissumma kasvas juunis kaks korda 900 000 kroonile ja kodukindlustuse hüvitissumma kolm korda 3,8 miljoni kroonini.

Käesoleva aasta esimese kuue kuuga on ERGO Kindlustus hüvitanud kahjusid kokku 241 miljoni krooni ulatuses, mis on 15,9% võrra vähem kui möödunud aasta samal perioodil.

Kindlustusmakseid kogus ERGO Kindlustus 2010. aasta juunis 57 miljonit krooni, mis on 3% vähem kui 2009. aasta juunis. Aasta algusest on kindlustusmakseid kogutud 346 miljonit krooni, mis on 9,5% vähem kui eelmisel aastal sama ajaga.

Enim kindlustusmakseid laekus tavapäraselt kaskokindlustusest, üle 18 miljoni krooni, ja liikluskindlustusest, üle 15 miljoni krooni, ning varakindlustusest enam kui 14 miljonit krooni. „Majanduselu mõningast elavnemisest annab tunnistust see, et esmakordselt sellel aastal on juunis ERGO kaskokindlustuse müük tõusnud samale tasemele ja transporditavate kaupade kindlustamine kasvanud 22%, võrreldes möödunud aasta sama perioodiga. Samuti jätkab kasvutrendi reisikindlustuse müük, mille kindlustusmaksete maht on kasvanud juunis eelmise aastaga võrreldes 79%,“ märkis juhatuse liige Sergei Vahnitski.

ERGO Kindlustuse AS on Eesti juhtivaid kahjukindlustusseltse, kes pakub vara kindlustamise terviklahendust nii eraisikutele kui ettevõtetele. ERGO teenindab Eestis 140 000 klienti, olles kahjukindlustusturul suuruselt teine selts. ERGO Kindlustus kuulub ERGO Kindlustusgruppi, mis teenindab ligi 40 miljonit klienti enam kui 30 riigis. ERGO Kindlustusgrupi ainuaktsionär on maailma juhtivaid edasikindlustuskontserne Munich Re.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077