Autor: Siim Sultson • 8. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lennukitootja sai supertellimuse

Täna sai lennukitootja Airbus Araabia Ühendemiraatidest suurtellimuse, teatab Kauppalehti.

Emiraatide lennufirma Emirates Airlines tellis Airbusilt 32 A380 hiiglaslikku reaktiivlennukit. Kauba hind jäi saladuseks.

Masinate letihind on muidu 146,8 miljardit krooni. Varem on emiraadid tellinud Airbusilt 58 lennukit. Tegemist on maailma suurimate lennukitega, millel on kaks korrust. Lennufirma Emirates Airlines soovib juhtkonna sõnul tõusta maailma suurimaks.

Esimese sellelaadse lennuki võttis Emirates Airlines vastu juunis 2008. Airbusi jaoks on nüüdse puhul tegemist suurima tellimusega ja seni on selliseid masinaid müüdud 17 lennufirmale. Koos nüüdse tellimusega on kaubaks läinud 234 A380 lennukit.

 

 

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077