Autor: Siim Sultson • 6. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ekspedeerija vahetas omanikku

Logistika valdusfirma IK Speditor Group müüs oma eksdeerimisfirma IK Speditori ekspedeerimsikontsernile CF&S Estonia.

Baltic Maritime Logistics Group AS-i kontserni kuuluv CF&S Estonia AS ning erakapitalil põhinev IK Speditor Group OÜ sõlmisid täna müügilepingu, mille kohaselt ostab CF&S Estonia AS ettevõtte IK Speditor OÜ. Tehing viiakse lõpule mai kuu jooksul. Tehingu maksumust pooled ei avalda.

IK Speditor OÜ omandamisega suurendab CF&S Estonia AS oluliselt oma teenuste turuosa maantee- ja lennuvedude segmendis ning võimaldab alustada tegevust laopidaja ja jaotuslogistikateenuse pakkujana.

Tütarettevõtte võõrandamine võimaldab IK Speditor Group OÜ-l keskenduda enam oma teisele põhitegevusele, milleks on ehitustegevus ja kinnisvaraarendus Mõigu Tehnopargis. 

IK Speditor OÜ 2009. majandusaasta müügitulu oli 39,9 miljonit krooni, ettevõttel on 17 töötajat. 1996. aastast  ekspedeerimisteenuseid osutav ettevõte opereerib ka laokompleksi Tallinna lennuvälja vahetus läheduses.

CF&S Estonia AS-i 2009. majandusaasta konsolideeritud müügitulu oli 300 miljonit krooni. Kontsern osutab arvates 1997. aastast Balti riikides ja Venemaal mere-, raudtee ja autovedude ekspedeerimisteenuseid, laevade agenteerimise ja prahtimise, laevaliinide esindamise ning tolliagendi teenuseid.

IK Speditor Group on olnud aastaid erinevates TOPides headel kohtadel. Näiteks Ekepedeerimisfirmade TOPides oldi 2001. aastal 8., 2004. aastal 2., 2005. aastal 3. ja 2007. aastal 8. kohal.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077