Autor: Siim Sultson • 27. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Raudtees töörahu tagatud

Eesti Raudtee koos tütarettevõtetega sõlmis eile Eesti Raudteelaste ametiühinguga kollektiivlepingu palga, sotsiaalsete tagatiste ja töötingimuste kohta, mis kehtib 2010. aasta lõpuni, teatab raudteefirma.

Pooled leppisid kokku, et töötajate töötasusid ja sotsiaalseid tagatisi ei vähendata ning raudteeettevõte ja ametiühing jätkavad tihedat koostööd töökorralduse parendamisel ja efektiivsuse tõstmiseks.

Eesti Raudtee juhatuse esimehe Kaido Simmermanni sõnul võimaldab sõlmitud kokkulepe tagada praeguses maailmamajanduses valitsevas heitlikus kliimas hea tööõhkkonna ning on motiveerib töötajaid paremate töötulemuste saavutamisel.

Eesti Raudteelaste ametiühingu esimehe Oleg Tshubarovi sõnul pole selliseid pingelisi ja kauakestvaid läbirääkimisi ammu olnud. Võrreldes töölepingu seadusega, kus puuduvad sotsiaalsed garantiid, suutsid läbirääkimiste pooled sõlmida kollektiivlepingu, millega on tagatud töötajate huvid. Selline kollektiivleping stabiliseerib tööõhkkonda ettevõttes.

 

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077