Autor: Siim Sultson • 9. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna Sadam: konteinervedu paisub sel aastal kümnendiku

Tallinna Sadama kommertsjuhi Erik Ringmaa sõnul oli sadama aasta alguse kasv ootuspärane ja aasta lõpuks on konteinerveos oodata kümnendik lisa.

"Ega see üllatus pole," kommenteeris Ringmaa Tallinna Sadama selle aasta I kvartali ja märtsi konteinerveo ja üldse veomahtude kasvu," suhteliselt ootuspärane ja vastab meie prognoosile.

Tema kinnitusel kasvavad konteinerveo mahud sel aastal, võrreldes eelmise aastaga veel ligi 10%. Eelmine aasta oli ju konteinerveos lihtsalt vilets aasta. Selle aasta märtsis kasvas üle pika aja esimest korda konteinervedu peale massiarvestuse ka ühikuarvestuses.

Samas oli vedellasti, eelkõige siis nafta ja naftasaaduste, vedu miinuses. See sõltub Ringmaa seletusel saabuvate laevade hulgast, kuid selle aasta lõpuks peaks tulemus saama sama, mis oli ka eelmisel aastal.

"Eelarve loomisel oleme olnud konservatiivsed ja siiani on kaubaveomaht olnud ootuspärane," lisas ta.

 Kas soomlaste pikk streik märtsis andis ka tulemustele plussi?

"Soome streik andis plussi veidi. Kuid kaup oli kinni pigem Lääne-Euroopas, sest seal oodati, et streik lõppeks ja saaks kauba teele panna. Kuid keegi ei teadnud, et see streik nii kaua kestab. Kui seda oleks teatud oleksime Soome streigist saanud kaubamahte palju enam," selgitas Ringmaa.

 

 

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077