Autor: Siim Sultson • 22. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Euroopa autotootmine jätkab surutises

Euroopa Autotootjate Ühingu (ACEA) hinnangul kujuneb alanud aasta Euroopa autotootjatele samuti keeruliseks.

Autotootjate keeruline seis jätkub, kuna majandus ei ole endiselt taastunud. Sõiduautode müük sellel aastal tõenäoliselt kahaneb, kuna enamasti on riiklikud autovahetusprogrammid lõppenud. Tarbesõidukite esmaregistreerimised ilmselt jäävad samale tasemele, mis need olid eelmisel aastal. 2009. aastal langes tarbesõidukite registreerimine, võrreldes 2008. aastaga 32,6%.

Majanduslanguse ulatuse ja kestuse tõttu suureneb surve autotoomise tööhõivele. Tootjafirmad jätkavad kulude kokkuhoidu, samuti püütakse säilitada oskustööjaõudu ja investeeringuid, et vajadusel, majanduse paranedes olla konkurentsivõimelised.

Euroopa Liidus on autotootmises hõivatud 2,2 miljonit töölist, lisaks veel 9,8 miljonit tootmise tugisektorites.

 

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077