Autor: Siim Sultson • 28. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Töötukassa tõttab Loksa Laevatehase töötajatele appi

Järgmisel nädalal hakkab töötukassa koondamistele reageerimise meeskond Loksa Laevatehasest koondatavaid teavitama, nõustama ja koolitama, teatab töötukassa.

Töötukassale teadaolevatel andmetel ütleb Loksa Laevatehase AS märtsiks töölepingud üles 525 töötajaga. Loodame,

et täna meedias avaldatud info uuest tellimusest aitab koondatavate arvu poole võrra vähendada, kuid ka sel juhul jääb tööta siiski suur hulk inimesi – umbes

250. Kõik koondatavad saavad töötukassast ka koondamishüvitist.

Praegu on kokku lepitud teavituse, tööotsingute nõustamise ja juhendamise toimumisajad neljale grupile.

Esimene teavitusüritus on plaanis järgmisel nädalal. Enne koondatavatega kohtumist arutatakse võimalikke lahendusi Loksa abilinnapea Laivi Kirsipuu ja laevatehase personalidirektori Marju Varteriga.

Töötukassa peaspetsialist, koondamistele reageerimise meeskonna tööd koordineeriv  Maiken Sõrg ütleb, et väga oluline on alustada nõustamisega võimalikult kiiresti. „Praegu on koondatavad positiivselt meelestatud, lootusrikkad ja uuele infole avatud. Meie eesmärk on julgustada neid aktiivselt uut tööd otsima“, ütles Sõrg.

„Kuna tegemist on keerulise olukorraga mitte ainult Loksa Laevatehase, vaid terve Loksa linna jaoks, oleme kaasanud ka Loksa linnavalitsuse“, lisas ta.

Loksa Laevatehase AS personalidirektor Marju Varter ütles, et meeleolu on tehases praegu täiesti normaalne. „Kuna tegemist on nii suure ja pikkade traditsioonidega organisatsiooniga, siis loodetakse, et tööd tuleb uuesti. Koostööst töötukassaga ootame eelkõige praktilist teavet, kuidas koondatavad peaksid edasi käituma: kuhu pöörduda, mis on tarvis kaasa võtta, millistel juhtudel ja millises summas saab hüvitist jne“, lisas ta.

„Teavitusüritustel jagamegi esmalt koondamist puudutavat praktilist teavet: räägime sellest, mis saab edasi, kuhu peab pöörduma töötuna arvele võtmiseks, millised dokumendid kaasa võtta, millised on võimalikud teenused, toetused, hüvitised.  Jagame erinevat teavet, alustades tasuta pakutavatest koolitustest kuni nõustamiskeskuste kontaktideni. Tööotsingu alasel nõustamisel ja  juhendamisel räägime tööle kandideerimiseks vajalikest dokumentidest (CV, kaaskiri, motivatsioonikiri), sellest, mis need on ja kuidas neid koostada. Anname nõu, kust ja kuidas uut tööd otsida, räägime tööintervjuust, vahendame meile teadaolevaid tööpakkumisi, jagame praktilisi näpunäiteid“, ütles Maiken Sõrg.

„Koostöös Sampo pangaga saame soovijatele korraldada esmase finantsnõustamise“, lisas ta.

 Eesti Töötukassa pakub suuremate koondamiste korral koostöös teiste asutustega koondamisteate saanud töötajatele abi uue töö leidmiseks juba enne viimast tööpäeva ja ettevõttes kohapeal. Samuti nõustatakse vajadusel tööandjat koondamise läbiviimisel.

Koondamistele reageerimise raames pakutavaid teenuseid rahastatakse Euroopa Liidu  Sotsiaalfondi vahenditest.

 

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077