Autor: Siim Sultson • 22. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Detsembris liiklus- ja kaskokindlustus kuivas 

Eelmise aasta detsembris tõmbasid liiklus- ja kaskokindlustuse hüvitamine otsi koomale pea veerandi, teatab ERGO Kindlustuse AS.

2009. aasta jooksul on ERGO Kindlustus hüvitanud kahjusid kokku 500 miljoni krooni ulatuses, mis on 16% võrra vähem kui 2008. aastal.

Möödunud aasta suurimad väljamaksed olid seotud Mustika kaubanduskeskuse põlenguga, mille kahjude katteks hüvitas ERGO 40 miljonit krooni.

2009. aasta viimasel kuul hüvitas ERGO 1 356 kahjujuhtumit 39 miljoni krooni ulatuses, mis on 15% võrra vähem kui aasta tagasi.

Hüvitiste vähenemise põhjusteks on juhatuse liige Sergei Vahnitski sõnul kindlustusportfelli kahanemine tarbimise vähenemise tõttu ning liiklus- ja kaskokindlustuse kahjusageduse märgav vähenemine.

Võrreldes aasta varasema perioodiga on detsembris liikluskindlustuse hüvitised vähenenud  22% ja kaskohüvitised 27%. Detsembris maksis ERGO kaskokahjude hüvitamiseks ligi 17 miljonit krooni ja liikluskahjude hüvitamiseks üle 11 miljoni krooni. Varakahjusid hüvitas selts aasta viimasel kuul 100 korral kokku ligi 5 miljoni krooni ulatuses.

Detsembris laekus ERGOle 1589 kahjuteate, mis on 14% võrra vähem kui aasta tagasi. Ligi pooled teadetest laekusid kaskokahjude kohta. Võrreldes aasta varasema perioodiga kasvas ainsana poole võrra reisikahjude hulk. Kokku laekus ERGOle detsembris üle 130 reisikahju teate. Isikukahjude osakonna juhataja Caterina Lepvaltsi sõnul on võrreldes aasta varasemaga märgatavalt sagenenud lennuaegade muutumisega seotud juhtumite hulk. „Detsembris olid pooled reisikahjudest tekkinud ära jäetud või muudetud lendude tõttu,“ märkis Lepvalts. „Seetõttu soovitame reisile minejatele osta kohe koos reisi või lennupiletitega ka reisikindlustus. See summa ei ole reisipaketiga võrreldes märkimisväärne, kuid aitab kaitsta paljude võimalike juba enne reisi ette tulevate ootamatute ja ettenägematute sündmuste ning nende tõttu tekkida võivate täiendavate kulutuste vastu.”

Kindlustusmakseid kogus ERGO Kindlustus 2009. aasta detsembris 58 miljonit krooni, mis on 5% vähem kui 2008. aasta detsembris. Enim laekus makseid kasko- ja liikluskindlustusest. Aasta algusest on kindlustusmakseid kogutud 723 miljonit krooni, mis on 22% vähem kui eelmisel aastal.

„Aasta viimasel kuul suutis ERGO ületada kindlustusturu kahanevat trendi ja teha eelmise aasta käibega võrreldav tulemus. Üheks käibe kosumise põhjuseks oli kindlustusturu aastalõpupakkumine, millega sõiduki- või kodu kindlustaja sai teise kindlustuse tasuta. Teiseks näitab languse vähenemine seda, et aasta jooksul organisatsioonis tehtud muudatused hakkavad esimest positiivset mõju avaldama ja kinnitavad, et on tehtud õigel ajal õigeid asju,“ ütles juhatuse liige Sergei Vahnitski.

ERGO Kindlustuse AS on Eesti juhtivaid kahjukindlustusseltse, kes pakub vara kindlustamise terviklahendust nii eraisikutele kui ettevõtetele. ERGO teenindab Eestis 160 000 klienti, olles kahjukindlustusturul suuruselt teine selts. ERGO Kindlustus kuulub ERGO Kindlustusgruppi, mis teenindab ligi 40 miljonit klienti enam kui 30 riigis. ERGO Kindlustusgrupi enamusaktsionär on maailma juhtivaid edasikindlustuskontserne Munich Re.

 

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077