• 30.12.09, 09:11
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Teder viib piiriületustasud Riigikohtusse

Õiguskantsler Indrek Teder on endiselt seisukohal, et Narva linnavalitsuse poolt autojuhtidelt võetavad piiriületustasud on vastuolus põhiseadusega ning tõenäoliselt pöördub ta Riigikohtusse.
Narva linn on temale kuuluva ettevõtte näol võtnud piirile suunduvatelt veoautodelt 200 ja väljastpoolt järjekorda piirile suunduvalt sõiduautolt 300 krooni teenustasu, vahendasid ERR-i raadiouudised.
Teder sõnul pöördub ta suure tõenäosusega Riigikohtusse, sest tasu võtmine on põhiseadusevastane. "Siin on lihtne ja selge probleem, kui põhiseadus väga üheselt ütleb, et ainult seaduse volitusnormi alusel saaks sellist tasu kehtestada, siis seda tuleb järgida. Tendents, et selliseid lihtsaid norme ei järgita, on suurenemas ja eriti suurenemas kohalikes omavalitsustes, kes tõepoolest on jäetud üksinda, neid on nii palju, et nende juhendamine ja kontrollimine oleks omaette suur ettevõtmine," rääkis õiguskantsler Indrek Teder.
10. detsembril saatis Teder Narva Linnavalitsusele kaks ettepanekut viia vastavad määrused põhiseadusega kooskõlla. Aega selleks andis 20 päeva.

Seotud lood

Uudised
  • 10.12.09, 13:56
Tasu Narva piiriületusel põhiseadusvastane
Õiguskantsler Indrek Tederi hinnangul on Narva Linnavalitsuse poolt sõiduautodelt ja veoautodelt piiripunkti sisenemise korraldamise eest tasu nõudmine põhiseadusega vastuolus, teatab Õiguskantsleri Kantselei.
Uudised
  • 30.12.09, 10:26
Narva valmis piiritasude eest kohtus võitlema
Narva linn kavatseb jätkata tasu võtmist ning on valmis sel teemal riigikohtus edasi vaidlema.
  • ST
Sisuturundus
  • 10.10.24, 16:11
Lahendus ettevõtte juhile võlgade haldamiseks – Infopanga võlaregister
Juhid puutuvad sageli kokku keeruliste võlgnike ja hilinenud maksetega, mis võivad mõjutada rahavoogu ja tekitada stressi. Võlgnikega tegelemine on aeganõudev ja koormav, eriti kui kaasnevad meeldetuletused, vaidlustused ja võlgnike passiivsus. Infopanga võlaregister aitab aga juhtidel hallata võlgnevusi kiiremini ja lihtsamalt, säästes nii aega kui ka närve.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Logistikauudised esilehele