Autor: Rivo Sarapik • 29. detsember 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Statoil: kütuseliitri maksud kasvasid aastaga viiendiku võrra

Statoili andmeil on 1. jaanuarist jõustuva aktsiisimäärade tõusuga kallinenud kütuste lisamaksud aastaga aktsiisi- ja maksutõusude tõttu viiendiku võrra.

Näiteks bensiini maksud koos käibemaksuga moodustavad kütusefirma andmeil uue aasta 1. jaanuarist 8,03 krooni liitri kohta. Seda on viiendiku võrra enam kui eelmise aasta alguses.

Diiselkütusel moodustavad maksud koos käibemaksuga 7,45 kr liitri kohta ehk 21,5% enam kui aasta varem.

2010. aasta 1. jaanuarist lisandub aktsiisimaksu ja vedelkütuse varu maksude tõusu tõttu bensiini ja diisli liitrihinnale vastavalt 48 ja 47 senti. Nii on aktsiisimaksude muutused lisanud aastaga kütuse liitrihinnale 1,3 krooni.

Lisaks aktsiisimäärade muutustele toob tarbijale hinnatõusu kaasa ka järgmisel aastal 1. juulist plaanitav Tallinna 1% müügimaks, mis lisab Tallinnas kütusliitri hinnale veel 15-20 senti.

"Kuna tegemist on maksuga, millega maksustatakse ettevõtete käivet, siis mootorikütuste puhul, kus maksude osakaal käibes on umbes 60%, ei ole mootorikütuste jaemüüjal võimalik müügimaksu oma tulude arvelt finantseerida, mistõttu müügimaksu kehtestamine toob kaasa mootorikütuste hinnatõusu Tallinnas," kommenteeris Statoili kontseptsioonijuht Kai Realo.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077