Autor: Siim Sultson • 4. detsember 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hansabuss: pakume tavahinnaga luksteenust

"Kui Eurolines pakub 200 krooni eest sõitu Riiga tavabussiga, siis meie 225 krooni eest saab Riiga äriklassi bussiga. Konkurendid võivad arvata, mida tahavad, kuid see hind on päris pikalt kaalutud," selgitas Hansabuss Business Line´i turundusjuht Helen Kalberg.

Küsimus on teenuse luksuslikkuses: kui eurolines pakub sõitu Riiga 49-kohalise tavabussiga, siis Hansabuss avarama jalaruumiga 27-kohalise bussiga.

Hansabussi juhataja Neeme Tammise kinnitusel oli oktoobri-novembri kampaania ajal Riia liini busside täituvus 100%, nüüd peaks olema umbes 60%. Tema seletusel Riia liinil konkureerivatel Eurolines´il ja Ecolines´il niisugust teenust pole. Erilisus Hansabussi teenusel on see, et luksteenuse saab tavahinna eest. "No selle 25 krooni eest on luksteenus kohane," lisas ta.

"Hinnasõda... jah hinnad on meil Riia liinil konkurentide, Eurolines´i ja Ecolines´i tasemel... mõnevõrra on hinnasõda," arutles Kalberg.

Nii Kalberg kui Tammis teatavad veendunult, et hind 225 krooni eest Riiga on praegusel kujul igal juhul jätkusuutlik.

"Omalt poolt meil hinnamuutust plaanis pole. See sõltub Läti majandusest, konkurentidest ja tarbijatest," tõdes Tammis.

Oktoobris ja novembris tegi Hansabuss Tallinn-Riia liinil odavkampaania. Selle tulemusel saavutas firma reisijate arvu kahekordistumise ja lubab nüüd edaspidi sellel liinil sõite teha senise 350 krooni asemel vähemalt 225 krooni eest.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077