Autor: Siim Sultson • 19. november 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aasta kaubik 2010 on Nissan NV200 

Euroopa 23 erialaajakirjanikust koosnev žürii andis 2010. aasta rahvusvahelise aasta kaubiku tiitli (International Van of the Year, IVoY) Nissani uuele väikekaubikule NV200, edastab Nissan Nordic Europe pressiteates.

„Žüriile avaldas erilist muljet see, et Nissan on suutnud luua kompaktse väikekaubiku, mis viib salongiruumi suuruse ja välismõõtmete suhte täiesti uuele tasemele,” märgiti IVoY žürii ametlikus otsuses.

NV200 sõiduki välismõõtmed on võrreldavad sõiduautost tuletatud kaubikuga, samas kui kauba mahutavus on kõrgemast klassist. Sõiduk on 4,4 m pikk, 1,86 m kõrge ja 1,69 m lai ning seda iseloomustab avar pakiruum. Pakiruum on üle 2 m pikk, mis on piisav, et mahutada kõrvuti kaks standardset euroalust. Laadimiskõrgus on vaid 524 mm – madalaim oma kategoorias. NV200 4,2 m3 suurune kaubaruum on konkurentide keskmisest 25%, teisisõnu koguni kuupmeetri võrra suurem.

Jaapanis on NV200 müügil olnud juba mõnda aega ning seal on mudelist saanud oma segmendi liider rohkem kui 40% turuosaga. Eestis alustatakse müügiga 2010. aasta kevadel ning algselt on NV200 saadaval kaubiku ning istmetega Combi versioonina. Luksuslikum reisijateveoks mõeldud mudel jõuab turule järgmise aasta teisel poolel.2010. aastal tuuakse sõiduk turule ka Hiinas, müügi ettevalmistamine teistel turgudel on lõppjärgus.NV200 on globaalne mudel. Hetkel toodetakse autot Jaapanis, tootmine Euroopas algab sel kuul. Hiinas on tootmise algus plaaneeritud 2010 aastale.

Hiljuti tegi Nissan teatavaks, et NV200 mudeli põhjal töötatakse välja ka Nissani järjekorras teine elektriauto.

 

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077