Autor: Rivo Sarapik • 1. september 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riia lennujaama hiigelarendust tõmmatakse tagasi

Riia lennujaama suurarendus, millese plaanis Türgi konsortsium TAV Havalumanlari Holding AS investeerida 4,5 miljardit krooni, saab lubatust ja plaanitust ilmselt tagasihoidlikum.

airBalticu, mis on lennujaama suurim klient, president Bertolt Flick kommenteeris Dienas Biznessile, et planeeritav laiendus on lennufirmale liiga suur - lennufirma vajaks ainult uut ja moodsat terminali transiitreisijate teenindamiseks, mitte miljoneid latte maksvat laiendust. Praegu lennufirma kasutada olev terminal jääb aga kitsaks.

Samas ei saa Transpordiministeeriumi lihtsalt muuta lennujaama arendamise tingimusi ja otsitakse legaalseid võimalusi, et TAV ja Skonto saaksid lennujaama laiendamist jätkata koos airBalticuga. Tagasihoidlikuma joonega.

TAVi president Mustafa Sani Sener ütles Dienas Biznessile, et TAV mõistab olukorra muutumist ja investor arutab nüüd airBalticuga arenduse tagasihoidlikumaks tõmbamist.

Märtsis kirjutas Logistikauudised.ee, et TAV võib lõunanaabrite pealinna lennujaama investeerida 250-300 miljonit eurot. Sõltuvalt reisijate arvust võib see summa olla ka suurem.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077