• 06.08.09, 17:44
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Auto Forte: tarbeautode müük sügisel ei kosu

Juulis müüdud 62 tarbeautost enam kui kolmandiku sõidukeist müünud Auto Forte Balticu tegevjuht Raido Toonekurg teiselt poolaastalt turu elavnemist ei oota.
"Ega eriti vahet pole kas 50 või 70 autot, kuu kogumüük on väga madal igatahes," lisas Toonekurg.
Enamus juuli müüdud Peugeot´ suurkaubikutest oli ühe hanke müük, mille ettevõte võitis möödunud aasta lõpus ja selle tarne jaguneb jooksva aasta peale. Aasta jooksul tarnitakse kokku 70 sõidukit, mida on esialgu plaanitust poole vähem.
Tarbeautode turu kokkukuivamist on tema hinnangul laiemalt mõjutanud ehitus- ja kinnsivarasektori klientide ärakadumine, infraehitusega ning jaekaubandust teenindavate firmade klientuur on mingil määral veel olemas. "Uue auto ostu kaalutakse väga põhjalikult ja suurte hangetel püsibki täna see väike maht," lisas Toonekurg. "Palju paremaks lähitulevikus ei lähe, aasta lõpuni püsib ilmselt madalseis."
Esimesel poolaastal müüs ettevõte 102 tarbeautot, sarnast tulemust ennustab Toonekurg ka teiseks aasta pooleks.

Seotud lood

Uudised
  • 06.10.09, 12:38
Automüük ärkas septembris unest
Nii sõidu- kui tarbeautode müük ärkas septembris unest. Müüdi 704 sõiduautot ja 113 tarbesõidukit, mida on eelmise kuuga võrreldes 162 ja 31 enam.
Uudised
  • 05.08.09, 13:39
Tarbeautode müük leidis juulis veel ruumi langeda
Juulis müüdi Eestis 62 uut tarbeautot. Tegemist viimase kümne aasta tagasihoidlikema tulemusega.
Uudised
  • 07.09.09, 10:45
Tarbeautode müük tegi augustis jõnksu üles
Kui automüük jätkas Eestis augustis languskursil, siis tarbeautode müük tegi pärast juulikuis madalseisu (63 autot) jõnksu üles - müüdi 80 tarbeautot.
Uudised
  • 28.08.09, 10:55
Amserv võtab üle Peugeot´ müügi ja teeninduse
1. septembrist asub Amserv Grupp opereerima Peugeot’ müügi- ja teenindusesindust Tallinnas Sõpruse puiesteel ja Tartus Ringtee tänaval. Samuti alustab Amserv Grupp Peugeot’ müügi ja teenindusega Tallinnas Tähesaju teel.
  • ST
Sisuturundus
  • 01.10.24, 11:27
Autoliising on minevik: kuidas saada ettevõtte autokulud kontrolli alla
Ettevõtte äritegevuseks vajalikud sõidukid soetatakse enamasti liisinguga, mida finantseerib üldjuhul pank. Sellega kaasnevad sõidukite korralised hooldused, rehvivahetused ja kindlustusjuhtumite puhul ka hulganisti asjaajamist. Selline sõidukipargi haldamise viis on ettevõtte jaoks märkimisväärse ajakuluga, eriti kui sõidukeid on rohkem.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Logistikauudised esilehele