Autor: Rivo Sarapik • 30. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Alexela Oil: kokkuhoid logistikas tõstis kütuse marginaali

AS Alexela Oil teenis möödunud aastal 55,2 miljonit kahjumit. Samas vähenes kahjum eelmise aastaga võrreldes ligi 3% ja käive kasvas 15%.

2008. aastal oli ettevõtte käibeks 2,3 miljardit, mis on 15% suurem kui 2007. aastal.

ASi Alexela Oil tegevjuht Ain Kuusik ütles Äripäevale majandustulemusi kommenteerides, et kahjuks ei saa Alexela Oil eelmise aasta tulemustega rahule jääda, põhjuseid miks nii läks on mitmeid. "Mitte alati ei sõltu ju kõik ettevõtjast."

Sel aastal oleme muutnud ettevõtte efektiivsemaks, karmistanud krediidi- ja hinnapoliitikat, teinud suuremas mahus ja põhjalikumat analüüsi igapäevase majandustegevuse kohta, selgitas Kuusik lisades, et meie eesmärk on jätkata suurima tanklate arvuga jaemüüjana Eestis ja saavutada liidrikoht ka autokütuste jaemüügi turul.

2008. aasta majandusaruandes kirjutab Kuusik, et lõppenud majandusaastal vähenesid müügimahud tingituna ülemaailmsest finantssurutisest. "Tänu kokkuhoiule logistika- ja üldkuludes suutsime langeval turul kütuse marginaali liitri kohta, võrreldes varasemaga suurendada. Samas on likviidsuse oluline vähenemine finantsturgudel toonud kaasa ostjate maksedistsipliini langemise ning maksetähtaegade pikenemise ja seeläbi ka suurema käibevara vajaduse, seda isegi olukorras, kus kütusehinnad on langenud. Seetõttu oleme sunnitud oluliselt karmistama oma krediidipoliitikat."

Kuusik lisab, et suurenenud finantskulud ja langeva turu tingimustes vältimatu reklaamieelarve suurendamine avaldasid oma mõju, mis koos amortisatsiooniga tähendasid lõppkokkuvõttes negatiivset netotulemit. "Tingituna nõudluse vähenemisest ja tulevikuprognooside ümbervaatamisest otsustati piirata investeeringuid ning  uute tanklate projekteerimine ja ehitamine peatati."

Alexela Oil andis eelmisel aastal tööd 152 inimesele, palgakulu moodustas 22,1 mln krooni. Kümnendik sellest kulus juhatusele ja nõukogu liikmetele, mõlemad on kolmeliikmelised.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077