• 16.07.09, 16:49
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

MSC: laevade arv väheneb, suurus kasvab

Maailma suuruselt teist konteinerilaevastikku haldav ja veel hiljuti kiirelt kasvanud Mediterranean Shipping Company (MSC) on konteinerivedude sektori kriisi tõttu sunnitud laevade hulka piirama.
Gianluigi Aponte, laevafirma juht ütles Financial Times´ile, et laevade arvu on plaanis vähendada, samas tõsta uutel laevadel keskmist suurust. See tagab tema sõnul mahu stabiilsuse.
Veel aasta tagasi andis laevafirma sisse uute aluste tellimuse, mis oli võrdne 40% laevafirma mahtudest. MSC on nii vanarauaks saatnud kui rendilepinguid lõpetanud.
"Kui kriis kohale jõudis, polnud meil eriti valida. Esimene võimalus oli laevu vanarauaks saata. Paljud me alustest on vanemad kui 30 aastat, seega tulnuks neid niikuinii utiliseerida," lisas Aponte. Uute laevade ehitamise asemel kasutataksegi nüüd võimalusel rendialuseid.
Laevafirma mahud on osadel liinidel möödunud aastaga võrreldes vähenenud 20 ja enamgi protsenti.
Lisaks kaubavedudele tegutseb MSC ka kruiisilaevaäris. Sel kevadel lasti vette värskeim alus MSC Splendida.
 

Seotud lood

Uudised
  • 14.07.09, 15:58
Alar Valt: konteinerivedudes elatakse kuu korraga
Ookeanikonteinerivedajaid ühendav Transpacific Stabilisation Agreement teatas möödunud nädalal 50% hinnatõusust Aasia-Ameerika liinil. Juulikuuks on tariifid kerkinud ka Kaug-Ida ja Euroopa ning Euroopa ja Ladina-Ameerika liinidel.
  • ST
Sisuturundus
  • 10.10.24, 16:11
Lahendus ettevõtte juhile võlgade haldamiseks – Infopanga võlaregister
Juhid puutuvad sageli kokku keeruliste võlgnike ja hilinenud maksetega, mis võivad mõjutada rahavoogu ja tekitada stressi. Võlgnikega tegelemine on aeganõudev ja koormav, eriti kui kaasnevad meeldetuletused, vaidlustused ja võlgnike passiivsus. Infopanga võlaregister aitab aga juhtidel hallata võlgnevusi kiiremini ja lihtsamalt, säästes nii aega kui ka närve.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Logistikauudised esilehele