Autor: Mariliis Pinn • 13. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riigifirmad vähendavad palkasid vaid majanduslikel põhjustel

Riigile kuuluvate logistikafirmade juhid põhjendavad töötajate töötasu vähendamise vajadust põhiliselt keeruka majandusolukorraga, mitte riigipoolse survega.

Eesti Raudtee avalike suhete juht Urmas Glase kinnitas, et firma on töö ümberkorraldamises tervest riigist kaugel ees ja nimelt hakkas Eesti Raudtee kulude kokkuhoiu eesmärgil juba 2007. aasta aprillis sisemisi muudatusi tegema, kuna kaubavedude maht kukkus järsult, kirjutas Postimees.

«Oleme pidevalt püüdnud hoida kulusid ja töötajate arvu vastavuses tegelikule töömahule,» selgitas Glase, «kui tööd jääb vähemaks, tuleb ka personalikulusid kokku hoida, samamoodi käitume nüüd ja edaspidi.»

Lennuliiklusteenistuse aktsiaseltsi finantsdirektor Marko Otsing kinnitas, et lähtuvalt kehvast majandusolukorrast on firma vähendanud töötajate lisatasusid.

Tallinna Sadama finantsdivisjoni juht Marko Raid väitis, et firma ei ole siiani oma töötajate põhipalkasid vähendanud, viimase aasta jooksul on aga ettevõte olnud sunnitud koondama umbes 100 töötajat.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077