Autor: Mariliis Pinn • 25. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaubaveo maht vähenes aastaga neljandiku

Eesti veondusettevõtete teenuseid kasutas 2008. aastal ligi kümnendik vähem sõitjaid kui aasta varem, teatas statistikaamet. Kaubaveo maht vähenes aastaga neljandiku.

2008. aastal kasutas veondusettevõtete teenuseid 193,4 miljonit sõitjat, neist 93% maanteetransporti (sisaldab ka linnatransporti linnaliinibusside, trammide ja trollidega), 4% mere-, 3% raudtee- ja alla 1% õhutransporti.

Riigisisestel vedudel oli 186,6 miljonit sõitjat, see oli kümnendik vähem kui aasta varem. Linnatranspordi kasutajad moodustasid riigisiseste vedude sõitjate arvust 80%. Aastaga vähenes sõitjate arv bussi-, mere- ja raudteevedudel, kuid suurenes riigisisestel lendudel.

Rahvusvahelistel vedudel oli 6,8 miljonit sõitjat, see oli 5% enam kui aasta varem. Sõitjate arv kasvas rahvusvahelistel mere-, maantee- ja raudteevedudel, kuid õhutransporti kasutanud sõitjate arv vähenes aastaga ligi kolmandiku.

Eesti veondusettevõtete veosekäive oli 2008. aastal 15,3 miljardit tonnkilomeetrit. Riigisisestel vedudel oli veosekäive 3,1 miljardit tonnkilomeetrit, rahvusvahelistel vedudel 12,2 miljardit tonnkilomeetrit. Rahvusvahelised veod andsid 80% kogu veosekäibest. Veosekäivet mõjutas enim maantee- ja raudteetranspordi rahvusvaheliste vedude käive, mis vähenes aastaga vastavalt 28% ja 32%.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077