Autor: Mariliis Pinn • 20. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Avalikel bussiliinidel ei saa piletihindu langetada

Kuna avalikele bussiliinidele on riigihanke tulemusel sõlmitud pikaajalised lepingud, siis ei saa seal kütusehinna languse tõttu operatiivselt piletihindu langetada.

Riigihankelepingud on sõlmitud 2008. aastal, kui oli veel suur kütusehinna tõus ja enne 2010. aastat neid muuta ei saa, selgitas Harjumaa ühistranspordikeskuse tegevdirektor Ago Kokser Postimehele.

Valem, mille järgi kilomeetrihind arvestatakse, võtab kütusehinnale lisaks arvesse ka palgatõusu ja tarbijahinna indeksit, sellest lähtuvalt maksab keskus tänavu vedajatele 22 protsenti enam kui eelmisel aastal.

«See vahe tuleb kuidagi katta,» ütles Kokser. Ta lisas, et olukorra muudab keerulisemaks ka majanduslangusest tingitud reisijate arvu vähenemine nii eelmise aasta lõpul kui selle algul. Nimelt oli jaanuaris sõitjaid 11 protsenti vähem.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077