Autor: Rivo Sarapik • 12. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Automüük kogu Euroopas miinuses

Kogu Euroopa automüük langes veebruaris veerandi võrra, vahendas CNN.

Erandiks on vaid Saksamaa, kus müük kasvas 21% võrra. Tegemist on siiski ajutise kasvuga, mida tõukas suuresti tagant valituse otsus toetada inimestel vanade autode uute vastu välja vahetamist 2500 euro ehk enam kui 40 000 krooniga.

Sel nädalal koguneb autotööstus Šveitsis Genfis, kus toimub iga-aastane Euroopa olulisim autonäitus. Ehkki tööstus on kriisis, küsivad tarbijad ikkagi uusi autosid: loodusõbralikumaid, odavamaid ja võimsamaid, vahendas Financial Times.

Näitusel näeb tänavu BBC andmeil 30 maailma ja tosin Euroopa esmaesitlust, samuti mitmeid kontseptautosid.

Näituselt ei puudu ka luksus ja võimsus, kaks tootjat esitlevad oma kiireimaid ja võimsamaid mudeleid eales - Aston Martin on väljas mudeliga V12 Vantage ja Bentley toob välja mudeli Continental Supersports. Samuti näitab Aston Martin miljon naela ehk 17,5 miljonit krooni maksvat luksliikurit. Esitlustega astuvad üles ka Rolls Royce ja Bentley. Väljas on Bugatti, Ferrari, Lamborghini jt.

Genfi autonäitus kestab 15. märtsini.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077